Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lizzo: Βαριές κατηγορίες εις βάρος της από χορεύτριες για σεξουαλική παρενόχληση, εξευτελισμό και διακρίσεις

Lizzo: Βαριές κατηγορίες εις βάρος της από χορεύτριες για σεξουαλική παρενόχληση, εξευτελισμό και διακρίσεις

Όπως αναφέρεται στη μήνυση, οι χορεύτριες εξαναγκάζονταν να πιάνουν δονητές που εκτοξεύονταν από τους κόλπους εργαζομένων σε στριπ κλαμπ και να τρώνε μπανάνες που προεξείχαν επίσης από τους κόλπους άλλων γυναικών.

Αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες βρίσκεται η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια και γνωστή ως υπέρμαχος του body positivity, Lizzo.

Συγκεκριμένα, οι τρεις πρώην χορεύτριές της, Arianna Davis, Crystal Williams and Noelle Rodriguez, την κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, εξευτελισμό και δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι τρεις γυναίκες υπέβαλαν μήνυση σε βάρος της ποπ σταρ, η οποία περιλαμβάνει κατηγορίες για σεξουαλική, θρησκευτική και φυλετική παρενόχληση, διακρίσεις ακόμα και επίθεση.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, περιλαμβάνει επίσης ισχυρισμούς ότι οι χορεύτριες «αναγκάστηκαν να υπομείνουν σεξουαλικά απαξιωτική συμπεριφορά» και «πιέστηκαν να συμμετάσχουν σε ενοχλητικά σεξουαλικά σόου» για δύο χρόνια και συγκεκριμένα από το 2021 ως το 2023.

«Εξαναγκάζονταν να πιάνουν δονητές»

Στη μήνυση κατονομάζεται η Lizzo, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Melissa Viviane Jefferson, η εταιρεία παραγωγής της, Big Grrrl Big Touring Inc, και η επικεφαλής της χορευτικής της ομάδας, Shirlene Quigley.

«Η Lizzo προσκαλούσε τα μέλη του καστ να αγγίζουν εναλλάξ τους γυμνούς performers, μέσα στο στριπ κλαμπ «Bananenbar». Φέρεται πως οι χορεύτριες εξαναγκάζονταν να πιάνουν δονητές που εκτοξεύονταν από τους κόλπους των εργαζομένων στο στριπ κλαμπ και να τρώνε μπανάνες που προεξείχαν επίσης από τους κόλπους άλλων γυναικών», αναφέρεται χαρακτηριστικά

Ειδικότερα, οι τρεις χορεύτριες ισχυρίζονται ότι σε ταξίδι τους για live εμφάνιση στο Άμστερνταμ τον Φεβρουάριο του 2023, η Lizzo τις προσκάλεσε σε βραδινή έξοδο στην πόλη και κατέληξαν στη δημοφιλή περιοχή Red Light.

Τότε τα πράγματα ξέφυγαν… «Η τραγουδίστρια άρχισε να προσκαλεί τα μέλη του καστ να αγγίζουν τους γυμνούς performers, δονητές από τους κόλπους τους και να τρώνε μπανάνες από τους κόλπους χορευτριών», αναφέρει η μήνυση.

Σε άλλο σημείο, σημειώνεται ότι μετά από σόου στο Παρίσι κάλεσε τους χορευτές της σε κλαμπ ώστε «να μπορέσουν να μάθουν κάτι ή να εμπνευστούν από την παράσταση». Παρέλειψε ωστόσο, να τους ενημερώσει ότι ήταν ένα καμπαρέ μπαρ με γυμνούς χορευτές.

«Μιλούσε έντονα για τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις»

Επίσης, στη μήνυση γίνεται ειδική μνεία στην επικεφαλής της χορευτικής ομάδας, Shirlene Quigley, η οποία κήρυττε τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις παρά τη θέληση των χορευτών.

«Η Quigley όχι μόνο μιλούσε έντονα για τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις, αλλά εκμεταλλευόταν κάθε ευκαιρία για να προσηλυτίσει οποιονδήποτε και οποιαδήποτε βρισκόταν μπροστά της, ανεξάρτητα από τις διαμαρτυρίες», υπογραμμίζεται.

Σύμφωνα με τις ενάγουσες, όταν η Quigley ανακάλυψε ότι η Arianna Davis ήταν παρθένα αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα σε συνεντεύξεις της, χωρίς να έχει τη συγκατάθεσή της, ενώ το σχολίασε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Davis και Williams τελικά απολύθηκαν, ενώ η Rodriguez παραιτήθηκε. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και η Lizzo κρατά το στόμα της κλειστό, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Ο τρόπος με τον οποίο η Lizzo και η ομάδα της αντιμετώπιζαν τους καλλιτέχνες τους φαίνεται να αντιβαίνει όλα όσα η τραγουδίστρια πρεσβεύει δημοσίως. Ιδιωτικά ντροπιάζει τους χορευτές της για το βάρος και τους εξευτελίζει με τρόπους που είναι όχι μόνο παράνομοι αλλά και απολύτως αποθαρρυντικοί», ανέφερε σε δήλωσή του ο δικηγόρος των εναγόντων, Ron Zambrano.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024