Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lizzo: Περνά στην αντεπίθεση με μηνύσεις εναντίον των χορευτριών - «Ύπουλη απόπειρα εκφοβισμού» απαντούν

Lizzo: Περνά στην αντεπίθεση με μηνύσεις εναντίον των χορευτριών – «Ύπουλη απόπειρα εκφοβισμού» απαντούν

«Η διάσημη τραγουδίστρια προσπαθεί να τρομάξει άλλα φερόμενα ως θύματα από το να εμφανιστούν με παρόμοιες κατηγορίες», τονίζει ο δικηγόρος των εναγουσών.

Σαν «βροχή» πέφτουν οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον της Lizzo από πρώην συνεργάτες της.

Συγκεκριμένα, τρεις πρώην χορεύτριές της την κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, εξευτελισμό και δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος ενώ άλλα έξι άτομα έχουν μιλήσει για ανάλογες συμπεριφορές από την τραγουδίστρια.

Η ίδια η Lizzo διαψεύσει όσα λέγονται για εκείνη και επιμένει πως έχει υψηλά στάνταρ, αλλά δεν κάνει bullying και ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση, προχωρώντας σε μηνύσεις εναντίον των τριών γυναικών με την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης.

Οι Αριάνα Ντέιβις, Κρίσταλ Γουίλιαμς και Νοέλ Ροντρίγκεζ απαντούν ότι το σχέδιό της Lizzo να τους αντιδικήσει είναι μια «ύπουλη προσπάθεια εκφοβισμού».

«Η απειλή της Lizzo να αντιδικήσει για κακόβουλη δίωξη είναι μια ύπουλη απόπειρα εκφοβισμού και προσφέρει ένα ανατριχιαστικό αποτέλεσμα σε όλα τα θύματα παρενόχλησης στον χώρο εργασίας», ανέφερε σε δήλωσή του στο Page Six ο δικηγόρος Ρον Ζαμπράνο, ο οποίος εκπροσωπεί τις ενάγουσες.

Και πρόσθεσε: «Η τακτική του εκφοβισμού και της ντροπής των θυμάτων που προέρχεται από την ομάδα της Lizzo είναι ακριβώς η συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του θεάματος, οι οποίοι αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ‘το καταπιούν’ για πρόσβαση και επιτυχία».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε επίσης, ότι η διάσημη τραγουδίστρια προσπαθεί να τρομάξει άλλα φερόμενα ως θύματα από το να εμφανιστούν με παρόμοιες κατηγορίες.

«Η ομάδα της προσπαθεί απλώς να αποσιωπήσει την αλήθεια και να κρύψει την υποκρισία της να διαφημίζει το εμπορικό της σήμα ως μάρκα ενδυνάμωσης και θετικότητας του σώματος, ενώ ιδιωτικά στερεί από τις γυναίκες την ενδυνάμωσή τους», τόνισε.

«Η Lizzo σίγουρα δεν ενδυναμώνει τις γυναίκες μέσω των απειλών της, μάλλον τις στερεί τα δικαιώματα τους, αλλά αυτή η αγωγή δεν αφορά μόνο αυτήν. Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι διάχυτη στη βιομηχανία του θεάματος. Αυτό δεν το κάνει σωστό και εξακολουθεί να είναι παράνομο», συμπλήρωσε.

Ο δικηγόρος της Lizzo, Μάρτι Σίνγκερ, ανακοίνωσε την Τετάρτη 23 Αυγούστου, ότι η τραγουδίστρια σχεδιάζει να μηνύσει τις τρεις γυναίκες για «κακόβουλη δίωξη».

Ο Σίνγκερ μοιράστηκε με το People φωτογραφίες και βίντεο που φέρεται να δείχνουν τις χορεύτριες χαρούμενες μετά την παρουσία τους σε ένα topless show στο Άμστερνταμ με τη Lizzo, κάτι που, όπως λέει, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς τους ότι αναγκάστηκαν να πάνε παρά τη θέλησή τους.

«Αυτές οι αδιάψευστες φωτογραφίες και τα βίντεο, μαζί με πρόσθετα ουσιαστικά στοιχεία, αποδεικνύουν τις κραυγαλέες αντιφάσεις μεταξύ των όσων ισχυρίζονται οι ενάγουσες στην ψεύτικη αγωγή τους και των όσων αποδεικνύονται στην πραγματικότητα από τα γεγονότα», δήλωσε στο περιοδικό.

Οι βαριές κατηγορίες

Όπως αναφέρει το Reuters, οι τρεις γυναίκες υπέβαλαν μήνυση σε βάρος της ποπ σταρ, η οποία περιλαμβάνει κατηγορίες για σεξουαλική, θρησκευτική και φυλετική παρενόχληση, διακρίσεις ακόμα και επίθεση.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, περιλαμβάνει επίσης ισχυρισμούς ότι οι χορεύτριες «αναγκάστηκαν να υπομείνουν σεξουαλικά απαξιωτική συμπεριφορά» και «πιέστηκαν να συμμετάσχουν σε ενοχλητικά σεξουαλικά σόου» για δύο χρόνια και συγκεκριμένα από το 2021 ως το 2023.

«Εξαναγκάζονταν να πιάνουν δονητές»

Στη μήνυση κατονομάζεται η Lizzo, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Melissa Viviane Jefferson, η εταιρεία παραγωγής της, Big Grrrl Big Touring Inc, και η επικεφαλής της χορευτικής της ομάδας, Shirlene Quigley.

«Η Lizzo προσκαλούσε τα μέλη του καστ να αγγίζουν εναλλάξ τους γυμνούς performers, μέσα στο στριπ κλαμπ «Bananenbar». Φέρεται πως οι χορεύτριες εξαναγκάζονταν να πιάνουν δονητές που εκτοξεύονταν από τους κόλπους των εργαζομένων στο στριπ κλαμπ και να τρώνε μπανάνες που προεξείχαν επίσης από τους κόλπους άλλων γυναικών», αναφέρεται χαρακτηριστικά

Ειδικότερα, οι τρεις χορεύτριες ισχυρίζονται ότι σε ταξίδι τους για live εμφάνιση στο Άμστερνταμ τον Φεβρουάριο του 2023, η Lizzo τις προσκάλεσε σε βραδινή έξοδο στην πόλη και κατέληξαν στη δημοφιλή περιοχή Red Light.

Τότε τα πράγματα ξέφυγαν… «Η τραγουδίστρια άρχισε να προσκαλεί τα μέλη του καστ να αγγίζουν τους γυμνούς performers, δονητές από τους κόλπους τους και να τρώνε μπανάνες από τους κόλπους χορευτριών», αναφέρει η μήνυση.

Σε άλλο σημείο, σημειώνεται ότι μετά από σόου στο Παρίσι κάλεσε τους χορευτές της σε κλαμπ ώστε «να μπορέσουν να μάθουν κάτι ή να εμπνευστούν από την παράσταση». Παρέλειψε ωστόσο, να τους ενημερώσει ότι ήταν ένα καμπαρέ μπαρ με γυμνούς χορευτές.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024