Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: Υποχρέωση του Τσίπρα να κάνει μία δήλωση μέχρι την Κυριακή

Σκουρλέτης: Υποχρέωση του Τσίπρα να κάνει μία δήλωση μέχρι την Κυριακή

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο για όλα όσα ακούγονται για την υποτιθέμενη υπονόμευσή του από παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Πάνος Σκουρλέτης από τον Αλέξη Τσίπρα

Για εργαλειοποίηση του Αλέξη Τσίπρα από τον Στέφανο Κασσελάκη έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης που ζήτησε μάλιστα από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μία δήλωση μέχρι την Κυριακή που να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

«Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης στο Συνέδριο και να εργαλειοποιεί τον Τσίπρα και με ένα διχαστικό λόγο να υπονοεί ότι ο μηχανισμός του κόμματος τον υπονόμευε», είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να βγει μέχρι την Κυριακή και να κάνει μία δήλωση».

Λάθος το γεγονός ότι «εγγράφονται αυθημερόν νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση για το εάν μία τέτοια δήλωση από τον Αλέξη Τσίπρα θα ερμηνευόταν ως παρέμβαση υπέρ της κ. Αχτσιόγλου, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα καθώς πρόκειται για παρέμβαση που αφορά τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα παλιά στελέχη δεν είναι ξεπερασμένα

Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε ακόμα για μια συστηματική προσπάθεια να απαξιωθούν τα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως ξεπερασμένα ενώ αναφέρθηκε στους αγώνες της Αριστεράς και στις τομές που έφερε το ρεύμα από το οποίο προέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά ζητήματα όπως αυτό των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ήδη από τη δεκαετία του 1980.

«Μας παρουσιάζουν σαν δεινόσαυρους αναφερόμενοι στο κόμμα του 3% ενώ ήταν και είναι το πιο ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα, που αποκήρυξε τον σταλινισμό».

«Παλιά στελέχη έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στο να υπάρξει η πρώτη φορά Αριστερά στην κυβέρνηση, είπε ενώ χαρακτήρισε ως εντελώς λάθος το γεγονός ότι «εγγράφονται αυθημερόν νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ψηφίσουν τονίζοντας ότι «υπονομεύει την ίδια την εσωτερική λειτουργία ενός κόμματος».

Μιλώντας στο OPEN παραδέχτηκε ακόμα ότι είναι αδυναμία του κόμματος ότι δεν είχε υπάρξει καν πρόβλεψη ώστε αυτός που διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος να είναι τουλάχιστον μέλος για ένα χρονικό διάστημα.

Υποκινούμενη η τοξικότητα

«Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών κανείς δεν μπορούσε να το προβλέψει ούτε να το αποκλείσει» είπε. «Προτεραιότητα έπρεπε να είναι η συζήτηση για τα αίτια της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ. Περισσεύουν τα fake news και η τοξικότητα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και λείπει ο ουσιαστικός διάλογος.

Η τοξικότητα είναι υποκινούμενη, και η παρέμβαση της Αχτσιόγλου ήταν εύστοχη», τόνισε.

Σε ερώτηση για το ποιος την υποκινεί αυτήν την τοξικότητα, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι αυτό προέρχεται από κέντρα εκτός αλλά και εντός κόμματος.

Ο κ. Σκουρλέτης άσκησε κριτική για στο πώς ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάστηκε τις θέσεις του σημειώνοντας ότι πολλές φορές υπάρχει πολυφωνία αλλά όχι επεξεργασμένες συλλογικά απόψεις.

Για την ενότητα την επόμενη μέρα των εκλογών ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε ότι ο ίδιος επιθυμεί την ενότητα σε πολιτική βάση ενώ άφησε αιχμές για στελέχη που πρόσκεινται στον Κασσελάκη, όπως ο Αποστολάκης, ότι χρησιμοποιούν πολύ εύκολα τη λέξη διάσπαση.

Sports in

Oι Πρωταθλητές Ευρώπης «πάτησαν» την ΑΕΚ και βλέπουν... κούπα (3-0)

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Youth League, η Κ19 του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Super League K19 και έκανε αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024