Ουκρανία: Απομακρύνονται έξι υφυπουργοί Άμυνας – Αιχμές για διαφθορά και οι λάθος πληροφορίες για το μέτωπο
Είχε προηγηθεί η απομάκρυνση του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας
Η ουκρανική κυβέρνησε αποφάσισε σήμερα να παύσει από τα καθήκοντά τους έξι υφυπουργούς Άμυνας μετά τον διορισμό νέου υπουργού Άμυνας νωρίτερα αυτό το μήνα.
Η κυβέρνηση δεν αιτιολόγησε τις απολύσεις αυτές. Μεταξύ αυτών που παύθηκαν είναι η Χάνα Μαλιάρ, η οποία έκανε συχνά ενημερώσεις για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.
Η Μαλιάρ, δικηγόρος που ειδικεύεται στα εγκλήματα πολέμου, ήταν υφυπουργός Άμυνας από το 2021
Ο Ρουστέμ Ουμέροφ διορίσθηκε υπουργός Άμυνας πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες αντικαθιστώντας τον Ολέκσιι Ρέζνικοφ. Μέσα ενημέρωσης κατηγορούσαν το υπουργείο για διαφθορά όταν ήταν υπουργός ο Ρέζνικοφ, αν και ο ίδιος δεν είχε κατηγορηθεί.
«Το υπουργείο συνεχίζει τη δουλειά ως συνήθως», έγραψε ο Ουμέροφ στο Facebook.
Όταν ανέλαβε το αξίωμα, ο Ουμέροφ δήλωσε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων του είναι να κάνει το υπουργείο τον κύριο θεσμό συντονισμού των αμυντικών δυνάμεων, να δώσει περισσότερη αξία σε κάθε έναν στρατιώτη ξεχωριστά, να αναπτύξει τη στρατιωτική βιομηχανία της Ουκρανίας και να καταπολεμήσει τη διαφθορά.
Οι ανακριβείς πληροφορίες
Η Μαλιάρ, δικηγόρος που ειδικεύεται στα εγκλήματα πολέμου, ήταν υφυπουργός Άμυνας από το 2021 και η τελευταία ενημέρωσή της για τον πόλεμο στην Ουκρανία δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί.
Την περασμένη εβδομάδα αντιμετώπισε επικρίσεις αφού είχε αρχικά αναφέρει πως οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν από τις ρωσικές δυνάμεις ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία, αλλά αργότερα διευκρίνισε πως η πληροφορία ήταν ανακριβής και ότι εξακολουθούν να μαίνονται οι μάχες γύρω από το χωριό αυτό.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εμπλέκει και τη Λευκορωσία στον πόλεμο με τη Ρωσία
- The Cure: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε κιθαρίστας και κιμπορντίστας του συγκροτήματος
- Η Ουκρανία σε συναγερμό – Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δέχεται το Κίεβο
- Υεμένη: Εκκληση από ΗΠΑ για αυτοσυγκράτηση – Απέφυγαν να πάρουν θέση
