Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ενδοοικογενειακή βία στη Ρόδο: 38χρονος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού της εν διαστάσει συζύγου του

Ενδοοικογενειακή βία στη Ρόδο: 38χρονος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού της εν διαστάσει συζύγου του

Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 33χρονης.

Ένας 38χρονος στη Ρόδο κατηγορείται για απόπειρα βιασμού της εν διαστάσει συζύγου καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη εις βάρους του ανήλικου παιδιού του.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, άσκηση σωματικής βίας σε βάρος της εν διαστάσει 33χρονης συζύγου του, αλλά και για ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο ίδιος συνελήφθη και χθες απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου, αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Tον απόλυτο εφιάλτη ζούσε η 33χρονη, καθώς στο παρελθόν ο εν διαστάσει σύζυγός της είχε αποπειραθεί να την πνίξει με μαξιλάρι

Η καταγγελία της εν διαστάσει συζύγου του 38χρονου έγινε στο αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου στις 6.30 το απόγευμα, στις 10 Σεπτεμβρίου 2023. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 38χρονος μία ώρα νωρίτερα είχε πάει στο σπίτι της όπου της προκάλεσε σωματικές βλάβες, την εξύβρισε και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Πήρε σπίτι της, την βάρεσε, την έβριζε και επιχείρησε να τη βιάσει

Επίσης ο ίδιος κατηγορείται ότι προκάλεσε σωματικές βλάβες στον ανήλικο γιο του, δηλαδή ότι τον χαστούκισε, ενώ μέρος του περιστατικού που έγινε σε βάρος της 33χρονης φέρεται να εκτυλίχθηκε μπροστά στα παιδιά τους.

Ποινική δίωξη στον 38χρονο για απόπειρα βιασμού και άλλα αδικήματα

Η καταγγελία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 38χρονος και να ασκηθούν σε βάρος του ποινικές διώξεις για:

  • Απόπειρα βιασμού με άσκηση σωματικής βίας.
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά προσώπου ανίκανου να αντισταθεί και ενώπιον ανήλικου μέλους της οικογένειας.
  • Ενδοοικογενειακή απειλή
  • Ενδοοικογενειακή παράνομη βία κατά συρροή.

Ο 38χρονος βρέθηκε χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ψυχολογικά προβλήματα που εδώ και κάποια χρόνια, λόγω συγκεκριμένων καταστάσεων αντιμετωπίζει, αλλά και στο γεγονός πως το σπίτι στο οποίο διαμένει η οικογένειά του, είναι δικό του από τον πατέρα του. Ο ίδιος υποστήριξε πως από τις αρχές του 2023 που είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του όχι μόνο τους έχει παραχωρήσει το σπίτι για να μένουν αλλά βοηθάει οικονομικά όσο περισσότερο μπορεί για να καλυφθούν οι ανάγκες της ίδιας και των τριών παιδιών τους.

Αρνήθηκε τα πάντα

Σχετικά με το περιστατικό, το οποίο κατήγγειλε η εν διαστάσει σύζυγός του, ο 38χρονος αρνήθηκε ό,τι συνέβη. Υποστήριξε ότι αρχικά την πήρε τηλέφωνο για να ρωτήσει για το σχολείο των παιδιών που άρχιζε την επόμενη ημέρα, και όταν εκείνη του μίλησε ψυχρά και με άσχημο τρόπο τότε πήγε από κοντά. Όμως εκεί, στο σπίτι, ο 38χρονος είπε ότι βρήκε τον καναπέ πίσω από την πόρτα και την 33χρονη κρυμμένη σε άλλο δωμάτιο και τα παιδιά φώναζαν. Ο 38χρονος επισήμανε πως ουδέποτε θα έκανε κακό στα παιδιά του και πως όταν το ένα του παιδί άρχισε να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση τότε του έδωσε δύο σφαλιάρες στο χέρι και δύο στο μάγουλο, κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ξανασυμβεί.

Ο ίδιος εξέφρασε την… αγάπη του τόσο για την εν διαστάσει σύζυγό του όσο και για τα παιδιά του, τονίζοντας πως το μόνο που ήθελε την ημέρα εκείνη ήταν να μιλήσει στην οικογένεια του. Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Είπε ότι ήθελε απλώς να… μιλήσει με την οικογένεια του ισχυριζόμενος ότι «αγαπάει» την εν διαστάσει σύζυγό του

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον 38χρονο είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η εμφάνισή του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, η απαγόρευσης προσέγγισης σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων στο χωριό όπου διαμένει η 33χρονη εν διαστάσει σύζυγός του καθώς και η παρακολούθηση σε κέντρο συμβουλευτικής.

Ο 38χρονος είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στο παρελθόν ο 38χρονος είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 33χρονης, καθώς φέρεται ότι είχε επιχειρήσει να την πνίξει με μαξιλάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» το περιστατικό που, σύμφωνα με τον 38χρονο κατηγορούμενο, φέρεται να οφειλόταν σε παρεξήγηση, σημειώθηκε στις 14 Ιουλίου 2021 το βράδυ στο πλαίσιο ενός καβγά που είχε το ζευγάρι στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά του. Η 33χρονη άμεσα προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία στην οποία φέρεται να επικαλείται ότι ο 38χρονος επιχείρησε σε βάρος της με ένα μαξιλάρι.

Η καταγγελία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 38χρονος να προσαχθεί ενώπιον της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή.

Ο 38χρονος μετά την απολογία του, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Κωνσταντίνο Δένδη, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με τους όρους της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του είχε απαγορευτεί να πλησιάζει τη σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024