Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Αστυνομικός κατηγορείται ότι έχυσε πετρέλαιο σε ακτιβιστή για την κλιματική κρίση

Γερμανία: Αστυνομικός κατηγορείται ότι έχυσε πετρέλαιο σε ακτιβιστή για την κλιματική κρίση

Οι διαδηλώσεις στη Γερμανία για την κλιματική κρίση έχουν κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα

Αστυνομικός στη Γερμανία κατηγορείται ότι έχυσε πετρέλαιο σε ακτιβιστή κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την κλιματική κρίση.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα «Letzte Generation» (Τελευταία Γενιά) στις 3 Σεπτεμβρίου, οι οποίοι είχαν κολλήσει τα χέρια τους με κόλλα και είχαν καθίσει στο κέντρο ενός δρόμου αποκλείοντας την πρόσβαση σε αυτόν.

«Η Τελευταία Γενιά δεν προστατεύει το κλίμα, εμπλέκεται σε εγκληματική δραστηριότητα»

Μέλη της «Τελευταίας Γενιάς»

Μέλη της ομάδας ισχυρίστηκαν ότι κάποιοι εξ’ αυτών είχαν περιχυθεί σκόπιμα με πετρέλαιο και έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τουλάχιστον μία περίπτωση όπου μία αστυνομικός έχυσε ένα δοχείο πετρελαίου σε μία ακτιβίστρια.

Σύμφωνα με την New York Post, το δοχείο πετρελαίου προοριζόταν για την αφαίρεση της κόλλας από τα χέρια τους.

Η τακτική της κόλλησης των χεριών στο δρόμο με κόλλα είναι μια μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας που χρησιμοποιείται συχνά από τους ακτιβιστές του κλίματος για να τραβήξουν την προσοχή στην επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε το βίντεο:

Μια ακτιβίστρια αφηγήθηκε το περιστατικό, αναφέροντας ότι η αστυνομικός έριξε τόσο πολύ πετρέλαιο στο χέρι της που κατέληξε να κάθεται μέσα σε μια «λίμνη» από αυτό στο δρόμο.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Express, «ο Ραλφ Κούστερερ, ο επικεφαλής του γερμανικού συνδικάτου αστυνομικών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τόνισε ότι εάν υπάρξει οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά από αστυνομικούς, πρέπει να λογοδοτήσουν, ανεξάρτητα από το δημόσιο αίσθημα. Οι καταγγελίες έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες για πιθανή αστυνομική βία και υπερβολή».

Η ομάδα «Letzte Generation» είναι αφιερωμένη στην υπεράσπιση της δράσης για το κλίμα και στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων στο περιβάλλον. Το μήνυμά τους είναι σαφές: πιστεύουν ότι εκπροσωπούν την τελευταία γενιά που έχει την ευκαιρία να αποτρέψει την καταστροφική οικολογική κατάρρευση της Γης.

«Η Τελευταία Γενιά δεν προστατεύει το κλίμα, εμπλέκεται σε εγκληματική δραστηριότητα», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων και Μεταφορών της Γερμανίας, Volker Wissing.

Οι διαδηλωτές διοργανώνουν συχνές πορείες στη Γερμανία, προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις σε αυτοκινητόδρομους δοκιμάζοντας την υπομονή του κοινού.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024