Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στη Θεσσαλία την Δευτέρα η πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών με Ανδρουλάκη και Ν. Παπανδρέου

Στη Θεσσαλία την Δευτέρα η πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών με Ανδρουλάκη και Ν. Παπανδρέου

Θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια από την ΕΕ θα παρέχεται αποτελεσματικά και θα στοχεύει στις ανάγκες του πληγέντος πληθυσμού, δήλωσε η Ιράτσε Γκαρσία Πέρεθ

Η πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία, θα επισκεφθεί τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, και τον ευρωβουλευτή του κόμματος, Νίκο Παπανδρέου.

Η αντιπροσωπεία θα εξετάσει και θα προτείνει οικονομικούς πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πλημμυρών και την ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών.

«Να διασφαλίσουμε μια στοχευμένη στις ανάγκες των πολιτών βοήθεια»

Η πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

«Η Ελλάδα πληγώθηκε φέτος το καλοκαίρι από πρωτοφανείς πυρκαγιές, και στη συνέχεια από τις φοβερές πλημμύρες. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τον ελληνικό λαό», δήλωσε η Ιράτσε Γκαρσία, προσθέτοντας πως «μαζί με τους συναδέλφους μου από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θέλουμε να δούμε από κοντά τις καταστροφές, να κατανοήσουμε πλήρως την έκταση των ζημιών και να ακούσουμε από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις ανησυχίες των κατοίκων».

Η πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών σημείωσε πως «θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέχεται αποτελεσματικά και θα στοχεύει στις ανάγκες του πληγέντος πληθυσμού».

«Ανασυγκρότηση με αποσπασματικές παρεμβάσεις δεν γίνεται»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία είναι μια τομή στην ιστορία της χώρας μας. Θρηνούμε την απώλεια συνανθρώπων μας. Το πλήγμα στην παραγωγική καρδιά της Ελλάδας είναι τεράστιο» και τόνισε πως «η οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, δεν μπορεί να γίνει με αποσπασματικές παρεμβάσεις».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συνοδεύσει την πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών στη Θεσσαλία

«Και προς αυτήν την κατεύθυνση ευχαριστώ θερμά την πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρεθ, που θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τεχνογνωσία», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου, ευχαρίστησε και εκείνος, από την πλευρά του, την προέδρο «και αγαπητή φίλη Ιράτσε για το ενδιαφέρον της και για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Ελλάδας».

«Για άλλη μια φορά, η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί υπόδειγμα της αρχής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», σημείωσε, τονίζοντας πως «έχουμε μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας, όπως η άμεση βοήθεια στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας και η ανοικοδόμηση της περιοχής».

Στις πληγείσες περιοχές την Δευτέρα και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη, προσθέτοντας πως «ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε να διαμορφώσουμε ένα συνολικό και αποτελεσματικό σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή για τη χώρα μας – μια Ελλάδα ‘έξυπνη’ και ανθεκτική στο μέλλον. Κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη», επανέλαβε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024