Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση έχει προτεραιότητα το πολιτικό κόστος, όχι τις επιπτώσεις της καταστροφής

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση έχει προτεραιότητα το πολιτικό κόστος, όχι τις επιπτώσεις της καταστροφής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το Στρασβούργο χρήματα που δικαιούται ήδη η χώρα μας «και δεν έχει αξιοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, που βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα, ενόψει της παρουσίας του στην 87η ΔΕΘ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση και αναφερόμενος στις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «απ’ ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προτεραιότητα τη διαχείριση του πολιτικού κόστους και όχι την αντιμετώπιση των πολύ σημαντικών επιπτώσεων της βιβλικής καταστροφής στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα και τον Βόλο».

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα, τονίζοντας ότι «καθυστερεί η αποκομιδή και η καύση τους. Οδηγείται η Θεσσαλία να μετατραπεί σε μία υγειονομική βόμβα.

«Ανεύθυνοι υπουργοί παίζουν το παιχνίδι της κολοκυθιάς»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης

«Ανακοίνωσε χρήματα που δικαιούται και δεν έχει αξιοποιήσει»

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «αντί, λοιπόν, να υπάρχουν πρακτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, τι βλέπουμε; Να πηγαίνει ο πρωθυπουργός στο Στρασβούργο και να ανακοινώνει ένα πακέτο 2,2 δισ. ευρώ, από τα οποία όμως τα περισσότερα δεν είναι νέα χρήματα, αλλά πόροι που ήδη δικαιούται η χώρα από ευρωπαϊκά προγράμματα, που δεν έχει αξιοποιήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Τι άλλο βλέπουμε; Ανεύθυνους υπουργούς να παίζουν το παιχνίδι της ‘κολοκυθιάς’ στα τηλεοπτικά δίκτυα γύρω από τις δικές τους αρμοδιότητες και αυτές του Ππεριφερειάρχη Θεσσαλίας».

«Πρέπει να μπει τέλος σε αυτή τη φαρσοκωμωδία. Πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και να υπάρξει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής πραγματικότητας, που βιώνει ο λαός της Θεσσαλίας. Είναι η καρδιά της παραγωγής της Ελλάδας. Εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι σε απόγνωση», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει δηλώσεις στην Θεσσαλονίκη

«Την Παρασκευή, από το βήμα της ΔΕΘ, θα ανακοινώσουμε ένα πλαίσιο αντιμετώπισης όλων αυτών των σημαντικών επιπτώσεων. Πάντα με στόχο την υπεύθυνη διαχείριση αυτής της τραγωδίας», σημείωσε.

Σχετικά με τον συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε τη διαχρονική εγκατάλειψη του ΟΑΣΘ σε καθεστώς εκκαθάρισης από το 2017, την καθυστέρηση του Μετρό και το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Ανδρουλάκη με τη διοίκηση του ΟΣΕΘ

Πρόσθεσε πως σύντομα θα προστεθεί και η επιβάρυνση του κυκλοφοριακού από την κατασκευή του Flyover και επέμεινε ότι για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι επιτακτική η ανάγκη μιας ενιαίας αντιμετώπισης στη λειτουργία των δύο μέσων μαζικής μεταφοράς – Μετρό και λεωφορείων – ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα δίκτυο συγκοινωνιών στα πρότυπα των ευρωπαϊκών πόλεων.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024