Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης πάει για γέφυρες (με την κοινωνία), ο Κασσελάκης για ξεδόντιασμα και ο ΣΥΡΙΖΑ για απονεύρωση

Ο Μητσοτάκης πάει για γέφυρες (με την κοινωνία), ο Κασσελάκης για ξεδόντιασμα και ο ΣΥΡΙΖΑ για απονεύρωση

Δύσκολες Εξετάσεις Θεσσαλονίκης γράφει το ημερολόγιο του Μητσοτάκη, Σαββατοκύριακο κενό προέκυψε για Φάμελλο, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κρητικό γλέντι με μπαλοθιές και βγάζουν amber alert για Τζανακόπουλο.

Μηνίων Αχιλλεύς

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή το πολιτικό ενδιαφέρον. Κατ΄ αρχήν σήμερα ανεβαίνει ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να δώσει αποκλειστικά και μόνο συνέντευξη. Χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα. Και τούτο γιατί – ως μηνίων Αχιλλεύς – είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένος, όπως και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φυσικά, διότι θεωρεί ότι του «έκλεψε» το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κανονικά

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μητσοτάκης ανεβαίνει κανονικά στη ΔΕΘ – συνοδευόμενος μόνο από τους «υπουργούς των παραγωγικών υπουργείων» για την καθιερωμένη ομιλία του το Σάββατο το βράδυ προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας και την επίσης καθιερωμένη συνέντευξη του την Κυριακή το μεσημέρι.

Ερωτήσεις

Από εδώ αρχίζουν και τα δύσκολα. Προφανώς – θα είναι υποθέτω σχετικά προετοιμασμένος – θα κληθεί να απαντήσει για την καταστροφή της Θεσσαλίας, την καταστροφή του Έβρου, για τις ευθύνες και τον επιμερισμό τους, για τον ανασχηματισμό και πάει λέγοντας. Ιδέες ρίχνω….

Ακρίβεια

Πάντως – είναι προφανές – τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για την κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον αποκαλύφθηκε και από την χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσίασε το Mega στο κεντρικό του δελτίο. Η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, ακολουθεί η ανεπάρκεια της κυβέρνησης (με ραγδαία αύξηση του ποσοστού όσων δίνουν αυτή την απάντηση) και η οικονομία εμφανίζεται στην τρίτη θέση της λίστας. Μόνο το 32% αξιολογεί θετικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης. Και δεν έχουμε μπει ακόμη στο χειμώνα!

Με… τιμές

Εν τω μεταξύ στον ΣΥΡΙΖΑ τρεις ημέρες πριν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Πρώτον, ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος αναγνώρισε πως έκανε «μάλλον λάθος» που ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του κόμματος για την επίσκεψη του ανθυποψηφίου του κ. Στέφανου Κασσελάκη. Και στη συνέχεια μάλιστα του επιδαψίλευε «τιμές». Ναι, ναι ο κ. Τσακαλώτος του κ. Κασσελάκη. Τα ύστερα του κόσμου. Είναι φανερό το λάθος του, το αναγνώρισε, αλλά είναι μάλλον αργά….

«Ξεδόντιασμα»

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κασσελάκης – σε πολιτικό οίστρο μάλλον ευρισκόμενος – και άπειρος ον έσπευσε να υπερακοντίσει τα όσα είπε σε συγκέντρωση στα Γιάννενα μία κυρία από το ακροατήριο για «ξεδόντιασμα» δημοσιογράφων και δικαστικών. Ετσι εισέπραξε μία καταγγελία από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η ψυχραιμία είναι πλεονέκτημα! Ελπίζω να το μάθει γρήγορα…. Εφόσον μάλιστα εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Είναι τόσο απίθανο, όσο και πιθανό πλέον! Οι εκλογές είναι για δύο.

Για τον κ. Αλ. Τσίπρα

Κορυφαίο στέλεχος του κόμματος μου έλεγε ότι όσο ανοίγει – δυνητικά – το εκλογικό σώμα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες εκλογής του κ. Κασσελάκη. Πρόκειται, μου επισήμανε, για μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος που αποστασιοποιήθηκαν μετά την τελευταία εκλογική ήττα απογοητευμένοι και η αναφορά τους είναι ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Αλέξης Τσίπρας. Γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο και υπερασπίζεται τον πρώην πρόεδρο και το έργο του. Και πρόσθεσε ότι με 50.000 συμμετέχοντες στην ψηφοφορία ο ίδιος θα είναι «απόλυτα ικανοποιημένος». Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το παρελθόν….

Και τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη!

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis το 39% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρεί ότι ο κ. Κασσελάκης μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος, έναντι του 37% για την κυρία Αχτσιόγλου. Και το 40% πιστεύει ότι – ο δύο εβδομάδων υποψήφιος – μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη!

Οριακά

Από αυτούς που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, το 43% πιστεύει ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έναντι 29% της Έφης Αχτσιόγλου, το 38% ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και τον λόγο του κόμματος, έναντι 32% της κ. Αχτσιόγλου. Αυτααά….

Ταλαιπωρία

Πάντως είναι κρίμα να ταλαιπωρείται ηλικιωμένος άνθρωπος. Να είναι κρεμασμένος στο τηλέφωνο, να χτυπάει, να χτυπάει και να μην υπάρχει απόκριση. Μιλάω για την κ. Αντώνη Κοτσακά, πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας – παρεμπιπτόντως έχει εκλεγεί από το τελευταίο συνέδριο – του κόμματος, ο οποίος αναζητά απελπισμένα τον κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και βουλευτή Α΄ Αθηνών. Περιορίζομαι σ΄ αυτές τις ιδιότητες….

Παραπομπή

Για ποιο λόγο τον αναζητεί ο κ. Κοτσακάς; Διότι η Πολιτική Γραμματεία τον έχει παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας διότι ξυλοκόπησε τον σύντροφο του κ. Παναγιώτη Ρήγα, την βραδιά των τελευταίων εκλογών. Τρεις φορές του τηλεφώνησε ο κ. Κοτσακάς. Αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση!

Κρυμμένος;

Δεν ξέρω αν τον έχουν κρυμμένο και δεν έχει σήμα το κινητό εκεί που βρίσκεται. Κυκλοφορεί όμως πως επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες συνεχώς ότι αν εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης «δεν θα του παραδώσουμε το κόμμα». Δεν πιστεύω να είναι αλήθεια. Νομίζω πως δεν ταιριάζει και με την ιδιοσυγκρασία του αυτή η φήμη…. Αυτό είναι γνωστό, εξάλλου!

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024