Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα άτομα με αναπηρία απέκτησαν την δική τους στέγη στο Δήμο Τριπόλεως

Τα άτομα με αναπηρία απέκτησαν την δική τους στέγη στο Δήμο Τριπόλεως

Εγκαινιάστηκε από τον Δήμο Τριπόλεως η νέα δομή που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία.

Στέγη βρήκαν άτομα με αναπηρία στο Δήμο Τρίπολης. Μια κοινωνική δομή η οποία χρειάζονταν στην περιοχή και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα ΑμεΑ να ζήσουν αυτόνομα.

Μάλιστα τα εγκαίνια της «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Τρίπολης», πραγματοποιήθηκαν στην οδό «Κ. Παλαιολόγου 3.

Η πράξη έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Στέγη έχει δυναμικότητα 4 ατόμων με Αναπηρία.

Στόχος – σύμφωνα με όσα ο Δήμος Τρίπολης υποστηρίζει – είναι η εξασφάλιση του πρωταρχικού δικαιώματος για ανεξάρτητη διαβίωση σε άτομα με Αναπηρία, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελουμένων, η αποφυγή στιγματισμού, η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και η πορεία προς την ομαλή κοινωνική ένταξη.

Αυξήθηκαν οι κοινωνικές δομές στη Τρίπολη

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, αναφέρει: «Σε όλη τη διάρκεια αυτής της θητείας μας, επεκτείναμε τις νέες δομές φροντίδας, διασφαλίζοντας ότι κανείς δε θα μείνει μόνος και αβοήθητος.

Δημιουργήσαμε ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία, Κέντρο Κοινότητας, υλοποιούμε πρόγραμμα ΤΕΒΑ και σήμερα εγκαινιάσαμε τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Τρίπολη, για συμπολίτες που δεν έχουν κάποιον να τους φροντίσει.

Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία των πολιτών και των φορέων του Δήμου μας για τη λειτουργία της Δομής.»

Παρόμοιες δομές πρέπει να υπάρχουν σε όλα τα μήνη και πλάτη της χώρας, διότι οι άνθρωποι με αναπηρία, πρέπει να έχουν το δικό τους σπίτι, είτε έχουν κάποιον να τους φροντίζει ή όχι.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024