Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζουν 30 οικοδομικά τετράγωνα στα Χανιά

Αλλάζουν 30 οικοδομικά τετράγωνα στα Χανιά

Ξεκινάει η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έχει γίνει ποτέ στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Αρχίζει στα Χανιά, η εκπόνηση του έργου «Ανάπλαση Οικιστικού Κέντρου Δήμου Χανίων», το οποίο περιλαμβάνει 30 οικοδομικά τετράγωνα στον αστικό ιστό, σε μία μεγάλη έκταση εντός των οδών Κισσάμου – Κυδωνίας – Καραϊσκάκη – Μάρκου Μπότσαρη.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προσεγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ , ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του προσδιορίζεται στους 18 μήνες.

Στο περιθώριο της υπογραφής, ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες για τη σκληρή δουλειά που έφερε το αποτέλεσμα και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι σημαντικό για τα Χανιά, να υλοποιούνται μέσα σε μία δημοτική θητεία τόσο σπουδαία έργα.

 Η αστική παρέμβαση στα Χανιά θα γίνει σε έκταση 35.000 τ.μ

«Η συγκεκριμένη περιοχή, που αποτελείται από τα 30 οικοδομικά τετράγωνα, είναι μια περιοχή με πολλά προβλήματα και είναι πάρα πολλά τα χρόνια, που έχει να γίνει κάποια παρέμβαση. Η επιφάνεια στην οποία παρεμβαίνουμε είναι 35.000 τ.μ., σε μια πολύ υποβαθμισμένη περιοχή με σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας, με πεζοδρόμια ελάχιστου πλάτους έως και ανύπαρκτα, με σοβαρές ανισοσταθμίες σε αυτά, με μη οργανωμένη στάθμευση, με ανύπαρκτο φωτισμό σε κάποια σημεία, με σοβαρά προβλήματα και στο οδόστρωμα όπως και στα δίκτυα», επεσήμανε ο Δ/ντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος Ευθυμίου , παρατηρώντας ότι προβλέπεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, ώστε να γίνει η περιοχή πλήρως φιλική για τους πεζούς με τη δημιουργία μικρών πάρκων γειτονιάς και νέες φυτεύσεις, την αναδιάταξη των χώρων στάθμευσης, με νέο φωτισμό και την αντικατάσταση του οδοστρώματος.

Στο πλαίσιο του έργου εργασίες ανάπλασης θα πραγματοποιηθούν στις οδούς: Μυλωνογιάννη, Κων/νου Σφακιανάκη, Ζυμβρακάκηδων, Παρθ. Κελαΐδή, Μανουσογιαννάκηδων, Μαργουνίου, Ξέπαπα, Πολέντα, Στ. Καρτάκη, Ιωνίας, Λουτρού, Κωνσταντινουπόλεως, Γρηγορίου Ε, Σμύρνης, Υψηλαντών, με όλες τις παρόδους και τους κοινόχρηστους χώρους, που περιλαμβάνονται στην περιοχή.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024