Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Χανίων μίσθωσε το κτίριο του πρώην ΙΚΑ για 43 χρόνια

Ο Δήμος Χανίων μίσθωσε το κτίριο του πρώην ΙΚΑ για 43 χρόνια

Το κτίριο θα κατεδαφιστεί και το νέο που θα κατασκευαστεί, θα στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης του κτιρίου του πρ. ΙΚΑ από τον ΕΦΚΑ στον Δήμο Χανίων, ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Με την ολοκλήρωση της υπογραφής της σχετικής σύμβασης, ο Δήμαρχος Χανίων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αποκτούμε αυτό το σημαντικό κτίριο, το οποίο θα στεγάσει μελλοντικά τις υπηρεσίες του Δήμου, δίπλα στο σχεδιαζόμενο νέο δημαρχείο, στους πρώην Ιταλικούς  στρατώνες».

Ο κ. Σημανδηράκης έκανε λόγο για έναν συνολικό σχεδιασμό που αλλάζει τη φυσιογνωμία στην καρδιά της πόλης. «Το επόμενο διάστημα το συγκεκριμένο κτίριο θα κατεδαφιστεί και στη θέση του θα γίνει η ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει τις ανάγκες της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, καθώς και θέσεων στάθμευσης, σε μία συνολική παρέμβαση η οποία θα αξιοποιήσει τον χώρο και το σύνολο της οικοδομησιμότητας του συγκεκριμένου ακινήτου.

Η παραχώρηση αυτή γίνεται με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, καθώς ο Δήμος Χανίων θα πληρώσει μηνιαίο μίσθωμα μετά από 20 χρόνια, το οποίο θα κυμανθεί από 6.000 έως 9.000 ευρώ», ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, επισημαίνοντας ότι πρόκειται να γίνει σημαντική εξοικονόμηση πόρων από τωρινά ενοίκια που καταβάλλει ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά την υπογραφή: πηγή φωτογραφίας, Δήμος Χανίων

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης σημειώνοντας ότι «είναι πολύ σημαντική η σημερινή υπογραφή για δύο λόγους: πρώτον, διότι ένας κοινός στόχος των Χανιωτών επιτεύχθηκε επί της αυτής της δημαρχίας και δεύτερον, γιατί είναι εξαιρετικά  χρήσιμοι, σπουδαίοι και ουσιαστικοί λόγοι της σύμβασης αυτής».

Πρόκειται για μια παραχώρηση χρήσης, χωρίς αντάλλαγμα για 20 χρόνια, εξήγησε ο κ. Δαμιανάκης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων,  αναφέροντας πως τα πρώτα 5 χρόνια είναι η περίοδος χάριτος, ενώ για τα υπόλοιπα 14 χρόνια συμφωνήθηκε να γίνει συμψηφισμός των ενοικίων, λόγω του κόστους κατεδάφισης και ανέγερσης του νέου κτιρίου και «στην ουσία θα πληρώνουμε μετά το 20ο έτος και το ανώτατο μίσθωμα το οποίο θα δίδουμε θα είναι μεταξύ 6.000 με 9.000 ευρώ, με βάση εκτίμησης ορκωτού εκτιμητή. Η αρχική σύμβαση είναι 43 χρόνια και έχουμε συμφωνήσει για δύο παρατάσεις, μία νέα 15ετία και μία νέα 15ετία ακόμα, άρα λοιπόν καταλαβαίνετε ότι θα είναι μια επωφελής σύμβαση για τον Δήμο».

Η σύμβαση που υπογράφηκε θα αποσταλεί για υπογραφή και στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, οπότε και θα επισημοποιηθεί το επόμενο διάστημα η παραχώρηση στον Δήμο Χανίων.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024