Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος 58χρονου στα Χανιά: Πορεία για τον Κώστα Μανιουδάκη – Καταγγέλλουν αστυνομική βία

Θάνατος 58χρονου στα Χανιά: Πορεία για τον Κώστα Μανιουδάκη – Καταγγέλλουν αστυνομική βία

Πορεία στο κέντρο των Χανιών για τον αδικοχαμένο Κώστα Μανιουδάκη

Πορεία πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κέντρο των Χανίων συλλογικότητες της πόλης για τον θάνατο του αδικοχαμένου Κώστα Μανιουδάκη, που ταλανίζει την τοπική κοινωνία.

Τα μέλη των συλλογικοτήτων ξεκίνησαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Τζανακάκη και κατέληξαν στην Δημοτική Αγορά, αντιδρώντας για τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο 58χρονος, καταγγέλλοντας πως έπεσε θύμα αστυνομικής βίας, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατό του.

«Ο θάνατος του Κώστα Μανιουδάκη είναι ακόμα μία κρατική δολοφονία»

Αρχικά, το συμβάν είχε καταχωρηθεί ως ανακοπή καρδιάς μετά από αστυνομικό έλεγχο επί του ΒΟΑΚ, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Η οικογένεια όμως του εκλιπόντος, λίγες μέρες μετά το συμβάν, έφτασε στο σημείο να δημοσιοποιήσει επώνυμα μια πολύ σοβαρή καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι ο 58χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του, υπέστη ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο αδελφός του νεκρού, Πέτρος Μανιουδάκης, σε δηλώσεις του είχε επαναλάβει τις κατηγορίες και μάλιστα είχε πει πως όταν ο ίδιος είχε μεταβεί στο κέντρο υγείας Βάμου, είχε δει εκεί αστυνομικούς, εκ των οποίων ο ένας έκλαιγε. Είπε ότι τον ενημέρωσαν για τον θάνατο του αδελφού του, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε και ο ίδιος να νοσηλευθεί, καθώς αισθάνθηκε άσχημα μετά από τα τραγικά νέα αυτά.

Παθολογικά αίτια άνευ κακώσεων;

Όπως αναφέρει στο in ο γιος του Κώστα Μανιουδάκη, ναι μεν ο πατέρας του είχε πρόβλημα με την καρδιά του αλλά οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την αστυνομία εμπεριέχουν πολλές ανακρίβειες ως προς το τι συνέβη την μοιραία εκείνη μέρα.

Ένα ακόμα γεγονός που προκαλεί εντύπωση στον Αναστάση Μανιουδάκη είναι πώς είναι δυνατόν ως αιτία θανάτου να αναφέρεται «παθολογικά αίτια άνευ κακώσεων», ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι ο πατέρας του είχε δεχτεί χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Η οικογένεια έχει διορίσει δικό της τεχνικό σύμβουλο για την υπόθεση στην προσπάθειά της να ριχτεί άπλετο φως στον θάνατο του 58χρονου.

Νέα Συγκέντρωση το Σάββατο

Ανοιχτό κάλεσμα σε διαδήλωση για τον θάνατο του 58χρονου, απευθύνει με  ανακοίνωσή της, η «ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται

«Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών μπάτσοι των ΤΑΕ Σούδας σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης. Ακολούθησε τραμπουκισμός και ξυλοδαρμός, με –ανεπιβεβαίωτη ως τώρα– αφορμή για μικροποσότητα κάνναβης, με αποτέλεσμα ο Κώστας να καταλήξει κάποια ώρα μετά, αφού είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βάμου.

Αμέσως μετά τον θάνατό του η αστυνομία διαρρέει στον τοπικό τύπο την είδηση πως ο «58χρονος έπαθε ανακοπή, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου από την τροχαία στον ΒΟΑΚ». Η κατάσταση του σώματός του, όμως, όπως το αντίκρισαν συγγενικά πρόσωπα και ιατρικό προσωπικό στο ΚΥ Βάμο, όπως και οι μαρτυρίες από διερχόμενους και κατοίκους του χωριού, καθώς και η εικόνα του σημείου όπου διενεργήθηκε ο «έλεγχος»  ανέτρεψαν άμεσα την εντύπωση που επιχειρήθηκε να σχηματιστεί με τη διαρροή της παραπάνω είδησης. Όπως επεσήμανε ο γιος του, σε δημόσια καταγγελία, η διακίνηση της εν λόγω είδησης δείχνει «πως οι μπάτσοι ακολούθησαν για άλλη μια φορά την πάγια τακτική τους για να δημιουργήσουν ένα κλίμα “φυσικής ροής” των πραγμάτων. Να δημιουργήσουν ακόμα μία ιστορία ενός ατυχούς περιστατικού όπως θα συνέβαινε με τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, αν δεν υπήρχε το βίντεο από την δολοφονία του. Στην περίπτωση του πατέρα μου παρουσίασαν τα γεγονότα χωρίς να υπάρχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Αλλά υπάρχει ενοχή ξεκάθαρη και κραυγαλέα».

Ο θάνατος του Κώστα Μανιουδάκη είναι ακόμα μία κρατική δολοφονία.

Στον καιρό των δολοφόνων τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Η καπιταλιστική «ανάπτυξη» περνάει από πάνω μας, και αυτό δημιουργεί μια όλο και πιο ασφυκτική συνθήκη, από την οποία κανένα δεν μπορεί να «δραπετεύσει»: Από τα απρόσιτα ράφια των supermarket, τις εσκεμμένες ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού που αφήνουν πίσω τους λεηλατημένες ζωές και ισοπεδωμένες εκτάσεις, ως τις αλλεπάλληλες κρατικές δολοφονίες ντόπιων και μεταναστών, τη διάχυτη βαρβαρότητα και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Δεν πρόκειται για «κρίσεις άνευ προηγουμένου» ή μεμονωμένα περιστατικά, όπως διατυμπανίζει η κυριαρχία. Αυτό που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα των κρατικών πολιτικών, και των καπιταλιστικών προσταγμάτων. Γιατί η επιβίωση του καπιταλισμού περνάει μέσα από τη σαρωτική επίθεση στα μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα. Οι μέρες που έρχονται ζέχνουν μόνο αστυνομοκρατία, εξαθλίωση και θάνατο. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να μην δείξουμε καμία ανοχή στη βαρβαρότητα.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ, ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ, ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ

ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

  • Διαδήλωση οργής: Σάββατο 16/09 – 12:00 – πλατεία Αγοράς
  • Καλούμε σε πανελλαδική ημέρα δράσεων ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα το Σάββατο 30/09
  • Επόμενη ανοιχτή συνέλευση: Τρίτη 19/09 – 19:00 – στην αυλή στον κατειλημμένο λόφο Καστέλι

«ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη»

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024