Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Blue Horizon: Καρέ - καρέ η νύχτα της δολοφονίας του Αντώνη - Οι προσπάθειες συγκάλυψης

Blue Horizon: Καρέ – καρέ η νύχτα της δολοφονίας του Αντώνη – Οι προσπάθειες συγκάλυψης

Μυστήριο με το υψηλόβαθμό στέλεχος που μιλούν πλοίαρχος και ύπαρχος του Blue Horizon

Ενα υψηλόβαθμο στέλεχος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Blue Horizon συνομιλεί τηλεφωνικά με τον πλοίαρχο λίγα λεπτά η δολοφονία του 36χρονη Αντώνη Καργιώτη, ζητώντας εξηγήσεις.

Τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα που έρχονται στη δημοσιότητα από τους διαλόγους στο Blue Horizon, τα οποία «φωτίζουν» το έγκλημα, αποτυπώνουν όσα έγιναν στο πλοίο τη στιγμή που ο 36χρονος άφηνε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα αβοήθητος.

Επί μία ώρα και 45 λεπτά ο πλοίαρχος αλλά και ο ύπαρχος μιλούν με το υψηλόβαθμο στέλεχος και του λένε «πρέπει να το δούμε το θέμα να τακτοποιηθεί».

Πλοίαρχος: Πάρε μία τον Κ… Θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε. Μην πεις πολλά.

Ύπαρχος: Έλα Σ… Ο Μ. είμαι.

Πλοίαρχος: Έλα Σ. Να μιλήσουμε με τον θάλαμο; Δεν έχουμε μιλήσει με τον θάλαμο ακόμα.

Σ.Κ.: …

Πλοίαρχος: Όχι, με το Λιμενικό μίλησα κατευθείαν.

Σ.Κ.: …

Πλοίαρχος: Μίλησα κατευθείαν, τους το ανέφερα το περιστατικό και είχαν ενημ…

Σ.Κ.: …

Πλοίαρχος: Ωραία, ντάξει. Έγινε, καλώς. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, αυτό μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τώρα τι… Δεν έχω στοιχεία να ξέρω τι είδα. Αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί, να το δούμε.

Σ.Κ.: …

Πλοίαρχος: Ντάξει. Τράβηξε με στην μπούκα Σ.

Καρέ – καρέ η νύχτα της δολοφονίας

Η αρχή των δραματικών γεγονότων καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας. Εδώ ο Αντώνης βγαίνει από το πλοίο που είχε μπει λίγο νωρίτερα επειδή πιθανότατα ήθελε να παρακολουθήσει τον τρόπο που έμπαιναν στο γκαράζ τα τελευταία οχήματα. Είναι 21:04 λεπτά και η φόρτωση συνεχίζεται.

Στις 21:09 γίνεται λόγος για ολοκλήρωση της φόρτωσης και επιβίβασης των επιβατών και στις 21:13 γράφεται στο ημερολόγιο της γέφυρας, η λέξη απόδεση. Ένα λεπτό μετά (21:14) ο 36χρονος προσπαθεί να μπει στο Blue Horizon και οδηγείται στον θάνατο.

Ο καπετάνιος, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, έχει δει τα πάντα από τα μόνιτορ που έχει μπροστά του.

Σε αυτό το σημείο βλέπουμε τον κατηγορούμενο ύπαρχο να πιάνει τον ασύρματο και να απευθύνεται στον καπετάνιο. Του αναφέρει πως ο Αντώνης επιπλέει στη θάλασσα και ο πλοίαρχος του Blue Horizon θεωρεί πως ο άτυχος άντρας είναι ακόμα ζωντανός.

Τον εγκαταλείπουν (21:15) χωρίς κανείς να τον βοηθήσει. Θεωρούν πως αυτό που έγινε δεν τους αφορά, πως ο Αντώνης θα βρει ένα τρόπο να γλιτώσει χωρίς την βοήθειά τους. Για 20 λεπτά όμως η σορός του 36χρονου επιπλέει στη θάλασσα του λιμανιού και το Blue Horizon κινείται.

Ώρα 21:24. Ο καπετάνιος φωνάζει στη γέφυρα τον ύπαρχο και αρχίζουν να συζητούν με άλλα μέλη του πληρώματος.

Στις 21:26 και ενώ το Blue Horizon συνεχίζει το ταξίδι του, αρχίζουν τα τηλέφωνα στην πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Ο Αντώνης είναι νεκρός (21:33) και στη γέφυρα οι συζητήσεις για το έγκλημα συνεχίζονται.

Τα πάντα αλλάζουν στις 21:45 τη νύχτα όταν ο πλοίαρχος του Blue Horizon παίρνει εντολή να σταματήσει, απέναντι από το ύψος της Γλυφάδας.

Για 20 λεπτά το πλοίο μένει ακινητοποιημένο και στις 22:05 παίρνει νέα εντολή από το λιμεναρχείο να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά. Όλοι στη γέφυρα έχουν αρχίσει να σκέφτονται και να φοβούνται πως το έγκλημα θα αποκαλυφθεί.

Το Blue Horizon έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής και στις 22:21 το λιμεναρχείο επικοινωνεί εκ νέου με τον κατηγορούμενο πλοίαρχο και ρωτάει ποιοι ήταν στον καταπέλτη, την ώρα που ο Αντώνης βρέθηκε στη θάλασσα.

Στις 22:26 οι κατηγορούμενοι μαζεύονται εκ νέου στη γέφυρα για να συνεννοηθούν και ακολουθεί νέα επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Μέσα σε μία ώρα και 12 λεπτά. Από τη στιγμή που ο Αντώνης οδηγήθηκε στον θάνατο μέχρι αυτές τις σκηνές με τους κατηγορούμενους να συλλαμβάνονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Με την ψυχολογία και τη φρασεολογία τους να αλλάζει ανάλογα με τα μηνύματα που έπαιρναν. Ο φρικτός θάνατος του Αντώνη δεν φάνηκε να τους έχει συγκλονίσει. Για εκείνους σημασία είχε να συσκοτιστούν οι δικές τους ευθύνες, να βγουν καθαροί για ένα έγκλημα που ποτέ δεν παραδέχτηκαν εκείνη τη νύχτα.

Για κακή τους τύχη η αλήθεια είχε καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας του λιμανιού και οι προσπάθειες συγκάλυψης ήταν καταδικασμένες να αποτύχουν.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024