Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η Σοφία πάει μόνιμα στην Ελλάδα»

«Η Σοφία πάει μόνιμα στην Ελλάδα»

Στην Ισπανία θεωρούν σίγουρο ότι η πρώην Βασίλισσα της Ισπανίας και γνωστή για το «Προίκα στην Παιδεία, όχι στη Σοφία» έρχεται να μείνει για πάντα στο Πόρτο Χέλι

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η (πρώην) βασίλισσα Σοφία ψάχνει την επόμενη της μέρα.

Στην Ισπανία δεν είναι πια και τόσο αρεστή. Αποξενωμένη, όπως γράφει ο «βασιλικός» Τύπος στην ιβηρική, γνωρίζει ότι πλησιάζει η ώρα της επιστροφής του συζύγου της (Χουάν Κάρλος) στη Μαδρίτη και ψάχνει διέξοδο.

Σε μια στιγμή που καίγεται ο τόπος είναι κάτι που έχει ελάχιστη σημασία.

Φαίνεται όμως ότι η Σοφία θα γυρίσει μόνιμα στην Ελλάδα.

«Η βασίλισσα Σοφία θα μπορούσε να περάσει τα τελευταία της χρόνια μακριά από την Ισπανία».

Αν και διακριτικά, η Ειρήνη και η Σοφία ήρθαν στην Ελλάδα μια μέρα στα τέλη Αυγούστου για να επισκεφτούν την οικογένειά τους μετά τον θάνατο του αδελφού τους Κωνσταντίνου. Πέρασαν μια μέρα στο Πόρτο Χέλι.

Η επίσκεψη στην Ελλάδα, στο σπίτι όπου έμενε ο αδερφός της Κωνσταντίνος από το 2013, είναι μια ακόμη απόδειξη για το τι θέλει να κάνει. Το αρχοντικό, που βρίσκεται στην περιοχή της Αργολίδας, στην Πελοπόννησο, είναι ένα όμορφο σπίτι με θέα στο Αιγαίο και το παραδεισένιο Πόρτο Χέλι.

Ήταν ένα ιδιωτικό ταξίδι. Είναι ένα γρήγορο, συμβολικό και «μυστικό» ταξίδι.

Ήθελε να είναι κοντά στην κουνιάδα της Άννα Μαρία. Βασικά ήθελε να είναι μακριά από τη Μαδρίτη όπου νιώθει ανεπιθύμητη.

Η Σοφία έχει δύο ξεκάθαρους προορισμούς στο μυαλό της. Πάντα περνούσε τον ελεύθερο χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου. Ο αδελφός της, «Κωνσταντίνος της Ελλάδος», έζησε στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του σχεδόν μέχρι την ημέρα του θανάτου του. Τον επισκέφτηκε πολλές φορές και έμεινε για αρκετές εβδομάδες.

Τώρα που η κουνιάδα της είναι μόνη, θα σκεφτόταν να επιστρέψει στην πατρίδα της Ελλάδα με την οικογένειά της. Μοιάζει ιδανικό.

Μάλιστα, σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, η 85χρονη σήμερα Σοφία έχει αποκαλύψει ότι θα ήθελε να περάσει τα τελευταία της χρόνια στην Ελλάδα και όταν πεθάνει να αποτεφρωθεί και τις στάχτες της να τις ρίξουν στο αγαπημένο της Αιγαίο»,  αναφέρουν μεταξύ άλλων μέσα όπως το elconfidencial και το elnacional στην Ισπανία.

Στην Ελλάδα λοιπόν, 61 χρόνια μετά.

Ήταν, «στις 19 Φεβρουαρίου του 1962 όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Σπύρος Θεοτόκης κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο δινόταν προίκα στη Σοφία ύψους 9.000.000 δρχ. (300.000 δολάρια της εποχής) που απαλλασσόταν από κάθε φορολογία και μπορούσε να μετατραπεί σε συνάλλαγμα.

Ήταν για την προίκα της για τον γάμο με τον Χουάν Κάρλος.

Η προίκα της Σοφίας ανήλθε στο ποσό των 9 εκατομμυρίων δραχμών. Η προικοδότηση ήταν η αφορμή για να ψυχρανθούν ακόμα περισσότερο οι σχέσεις των Ανακτόρων με τον πολιτικό κόσμο. Το σύνθημα «Προίκα στην Παιδεία, όχι στη Σοφία» ακουγόταν στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, την εποχή που η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή προίκιζε τη Σοφία με 30.000 χρυσές λίρες, ενώ ταυτόχρονα αρνιόταν πεισματικά κάθε αύξηση των δαπανών για την παιδεία…»

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024