Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εσύ, πότε καθάρισες τελευταία φορά την εσπρεσιέρα σου;

Εσύ, πότε καθάρισες τελευταία φορά την εσπρεσιέρα σου;

Μάθε πώς να το κάνεις εύκολα και αποτελεσματικά.

Η εσπρεσιέρα πρόκειται για μία από τις πιο πολύτιμες συσκευές του σπιτιού, αφού με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας ακριβώς όπως τον θέλουμε, κρύο ή ζεστό, ανά πάσα στιγμή της ημέρας και κυρίως χωρίς να χρειαστεί να τον περιμένουμε ή να πρέπει να εγκαταλείψουμε την θαλπωρή του σπιτιού μας.

Εάν την χρησιμοποιείς και εσύ συχνά, όπως οι περισσότεροι, τότε θα πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα και τον καθαρισμό της για να παραμείνει λειτουργική και αποδοτική.

Σε σύγκριση με άλλες καφετιέρες, μια μηχανή espresso έχει πιο περίπλοκο σύστημα παρασκευής καφέ ενώ υπάρχουν και περισσότερα αποσπώμενα μέρη, τα οποία μπορεί να μαζέψουν υπολείμματα προϊόντων καφέ, σε περίπτωση που δεν τα καθαρίσεις σωστά.

Είναι σημαντικό λοιπόν, να μάθεις να την καθαρίζεις σωστά για να αποφύγεις τυχόν δυσάρεστα απρόοπτα.

Πώς καθαρίζω την εσπρεσιέρα

Εάν η εσπρεσιέρα σου έχει αποσπώμενα εξαρτήματα, δοκίμασε να τα βγάλεις ένα – ένα και να τα ξεπλύνεις καλά με νερό, όπως κάνεις για παράδειγμα με το γκρουπ, που αφού φτιάξεις καφέ, το καθαρίζεις με νερό ή χαρτί κουζίνας.

Ξεκίνα λοιπόν, με το χαρτί για να καθαρίσεις τα εξαρτήματα επαρκώς και αν δεις υπολείμματα, τότε μπορείς να το καθαρίσεις κάτω από τρεχούμενο νερό.

Δοκίμασε το ξύδι

Πρόκειται για τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο καθαρισμού της μηχανής σας. Ξεκινήστε αναμειγνύοντας μισό λίτρο αποσταγμένο λευκό ξύδι με μισό λίτρο νερό. Ρίξτε το μείγμα στο δοχείο νερού της μηχανής, όπως θα έκανες για να φτιάξεις τον καφέ σου και ακολούθησε όλη την διαδικασία χωρίς όμως να βάλεις καφέ. Έτσι θα απομακρυνθούν τα άλατα και η εσπρεσιέρα σου θα αποδίδει τα μέγιστα.

Τελευταίο βήμα είναι να ξεπλύνεις το ξίδι. Αρκεί να επαναλάβεις την διαδικασία με σκέτο νερό και πάλι χωρίς να βάλεις καφέ.

Ειδικά καθαριστικά

Για πιο ενδελεχή καθαρισμό μπορείτε να επιλέξετε τα εξειδικευμένα καθαριστικά για μηχανές espresso, που βγαίνουν σε μορφή ταμπλέτας ή και σκόνης και εγγυώνται το τέλειο αποτέλεσμα.

Αν επιλέξεις την σκόνη, μία με δύο κουταλιές της σούπας είναι αρκετές για να δημιουργηθεί αφρός ενώ εάν επιλέξεις την ταμπλέτα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις και το γκρουπ της μηχανής.

Απαραίτητη η τακτική συντήρηση

Εκτός από τον τακτικό καθαρισμό της, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις την καφετιέρα σου σαν καινούργια. Περίπου κάθε τρεις με έξι μήνες είναι σημαντικό να καθαρίζεις το δοχείο του νερού αλλά και εσωτερικά την μηχανή για να μην συσσωρεύονται άλατα.

Για να το κάνεις αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αφαλατικό υγρό ή σκόνη για να διασπάσεις ακόμα και τα πιο επίμονα υπολείμματα.

Εάν παρατηρείς ότι παρά τον καθαρισμό και την συντήρηση, η εσπρεσιέρα σου δεν λειτουργεί καλά, τότε μάλλον έχει έρθει η στιγμή για καινούργια. Δική μας αγαπημένη είναι η εσπρεσσομηχανή Sencor SES 4050SSπου εξασφαλίζει ότι θα παρασκευάζεις εξαιρετικό αυθεντικό εσπρέσσο με έντονο άρωμα κάθε μέρα.

Έρχεται με δοχείο χωρητικότητας  1,4 λίτρων που μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί ενώ διαθέτει και αντλία με πίεση 20 bar. Εξοπλίζεται με σύστημα Thermoblock για γρήγορη θέρμανση, καθώς και μια πληθώρα λειτουργιών που θα σε ενθουσιάσουν.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται σύστημα προεπεξεργασίας για ενισχυμένη γεύση, επιλογές για εσπρέσσο, διπλό εσπρέσσο, καπουτσίνο και λατέ, διαφανές δοχείο γάλακτος με αποσπώμενη συσκευή αφρογάλου για εύκολο καθαρισμό, ανοξείδωτο φίλτρο για μονή ή διπλή δόση καφέ, πιάτο προθέρμανσης για φλιτζάνια, λειτουργία αποθήκευσης προτιμήσεων μεγέθους καφέ, ηλεκτρονικός ρυθμιστής PCB για τη θερμοκρασία, αυτόματη λειτουργία αυτοκαθαρισμού,υποδοχή για μεγάλες κούπες, δείκτη και πρόγραμμα αφαλάτωσης, καθώς και αντιολισθητική βάση.

Θα την βρεις σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε μηχανές Espresso ενώ θα την παραλάβεις εύκολα στην πόρτα σου, στην ώρα της χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Και μην ξεχνάς ότι τώρα μπορείς να επωφεληθείς σε κάθε σου αγορά με απευθείας 10€ επιστροφή, ολοκληρώνοντας τις αγορές σου με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024