Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Paul Simon έχει αρχίσει να αποδέχεται την απώλεια της ακοής του

Ο Paul Simon έχει αρχίσει να αποδέχεται την απώλεια της ακοής του

Το να έχεις μια αναπηρία «αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράς με τη ζωή», λέει ο τραγουδοποιός, λίγους μήνες αφότου αποκάλυψε ότι έχει χάσει σχεδόν εντελώς την ακοή του στο αριστερό του αυτί.

Ο Paul Simon δήλωσε ότι «αρχίζει να συμβιβάζεται με την σχεδόν πλήρη απώλεια ακοής του στο αριστερό του αυτί», η οποία επηρεάζει την ικανότητά του να παίζει μουσική ζωντανά.

Ο 81χρονος τραγουδοποιός μιλούσε στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «In Restless Dreams: The Music of Paul Simon» στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο.

«Δεν το έχω αποδεχτεί πλήρως, αλλά αρχίζω να το αποδέχομαι» είπε ο Simon στο κοινό σε ερωτήσεις και απαντήσεις μετά την προβολή, μαζί με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Alex Gibney.

Photo: Wikimedia Commons

Δεν υπήρξε καμία βελτίωση

«Παίζω κιθάρα κάθε μέρα. Είναι το όργανο που μου επιτρέπει να εκφράζομαι δημιουργικά. Αλλά είναι επίσης και το μέρος στο οποίο πηγαίνω για παρηγοριά. Οπότε είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Ξέρετε, κάτι σου συμβαίνει όταν έχεις κάποιου είδους αναπηρία που αλλάζει την αντίληψή σου ή αλλάζει τον τρόπο που αλληλεπιδράς με τη ζωή».

Είπε ότι δεν υπήρξε καμία βελτίωση από τότε που αποκάλυψε για πρώτη φορά την απώλεια ακοής τον Μάιο.

«Συνήθως, όταν τελείωνα ένα άλμπουμ, έβγαινα και περιόδευα με αυτό, και τότε είχα την ευκαιρία να ερευνήσω πραγματικά το κομμάτι. Και τότε εξελίσσεται σε άλλο επίπεδο και προχωράει παραπέρα» δήλωσε ο Simon.

«Αν και σε μια εβδομάδα από τώρα θα προσπαθήσω να δουλέψω με δύο κιθαρίστες που θα παίξουν τα μέρη που έπαιξα στον δίσκο και θα δω αν μπορώ να τραγουδήσω το κομμάτι. Δεν είμαι σίγουρος πώς μπορώ να ενσωματώσω τη φωνή μου με τις κιθάρες» πρόσθεσε.

Photo: Wikimedia Commons

«Αρκετά ξαφνικά, έχασα το μεγαλύτερο μέρος της ακοής»

Τον Μάιο, ο Simon αποκάλυψε ότι η απώλεια ακοής συνέβη ενώ έγραφε μουσική για το πιο πρόσφατο άλμπουμ του, Seven Psalms.

«Αρκετά ξαφνικά, έχασα το μεγαλύτερο μέρος της ακοής στο αριστερό μου αυτί και κανείς δεν έχει εξήγηση γι’ αυτό» είπε. «Έτσι όλα έγιναν πιο δύσκολα».

Είπε ότι ένιωθε περισσότερο «απογοήτευση και ενόχληση», αλλά όχι θυμό «γιατί πίστευα ότι θα περάσει, ότι θα επιδιορθωθεί μόνο του». Είπε επίσης ότι άλλαξε τη σκέψη του σχετικά με την ερμηνεία ορισμένων τραγουδιών «που δεν θέλω να τραγουδήσω πια ζωντανά».

«Μερικές φορές υπάρχουν τραγούδια που μου αρέσουν και μετά, σε ένα συγκεκριμένο σημείο μιας περιοδείας, θα πω: “Τι στο διάολο κάνεις, Paul;»», είπε. «Αρκετά συχνά αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του You Can Call Me Al. Σκεφτόμουν, ‘Τι κάνεις; Είστε σαν μια μπάντα διασκευής του Paul Simon. Πρέπει να αφήσετε τον δρόμο, να πάτε σπίτι σας»».

Ακούστε το The Sound of Silence από τους Simon και Garfunkel 

Ντοκιμαντέρ για τους Simon και Garfunkel 

Ο διάσημος σκηνοθέτης Gibney, ο οποίος σκηνοθέτησε επίσης τα ντοκιμαντέρ για τη Σαηεντολογία «Going Clear, Enron: The Smartest Guys in the Room» και «Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God», έστρεψε το βλέμμα του στην εξαετή καριέρα του Simon στο τελευταίο του ντοκιμαντέρ, «In Restless Dreams».

Η ταινία διάρκειας τρεισήμισι ωρών καλύπτει την εποχή του μουσικού στους Simon και Garfunkel με τον παιδικό του φίλο Art Garfunkel, την ηχογράφηση του επιτυχημένου σόλο άλμπουμ του Graceland το 1986 και τα μετέπειτα χρόνια που ηχογραφούσε στο στούντιο του σπιτιού του στο Τέξας.

Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας του In Restless Dreams δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά θα προβληθεί στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λονδίνου τον Οκτώβριο.

*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024