Από την κακοκαιρία «Daniel» δε γλύτωσε ούτε το σπίτι-μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στην Σκιάθο που υπέστη ζημιές στο ημιυπόγειο που χρησιμοποιείται για τις πωλήσεις των βιβλίων και των ενθύμιών του.
Σύμφωνα με την ξεναγό, Σταυρούλα Μίγκα, υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές και απώλειες στα βιβλία του ενώ από την κακοκαιρία γλύτωσαν τα κειμήλια και οι υποδομές της οικίας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Photo: skiathoslife.gr
Photo: skiathoslife.gr
Photo: skiathoslife.gr
Photo: skiathoslife.gr
Photo: skiathoslife.gr
Photo: skiathoslife.gr
Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, γνωστός και ως «ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων», «η κορυφή των κορυφών» κατά τον Κ. Π. Καβάφη. Έγραψε κυρίως διηγήματα, τα οποία κατέχουν περίοπτη θέση στη νεοελληνική λογοτεχνία.
Ο Παπαδιαμάντης γεννήθηκε στη Σκιάθο το 1851.
Photo: Public Domain
Ο ίδιος σε ένα σύντομο αυτοβιογραφικό σημείωμα ιστορεί τη ζωή του:
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας