Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΤ FORUM – Γιακουμής: Η αγορά των ρομπότ αναπτύσσεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια

ΟΤ FORUM – Γιακουμής: Η αγορά των ρομπότ αναπτύσσεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια

Η OZZIE Robotics κατασκευάζει εξ ολοκλήρου τα δικά της ρομπότ στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη

Η αγορά των ρομπότ στην Ελλάδα είναι σε ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, τόνισε ο Δημήτρης Γιακουμής εκ μέρους της OZZIE robotics, μιλώντας από το βήμα του OT Forum στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. «Κατασκευάζουμε δικά μας ρομπότ στη Θεσσαλονίκη, και το κάνουμε τα τρία τελευταία χρόνια… το project μας θα είναι πιο δυνατό στο μέλλον», πρόσθεσε.

Η OZZIE robotics είναι μια spin-off εταιρεία του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής (ITI) του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας Ελλάδος (ΕΚΕΤΑ), βασισμένη στην 20ετή εμπειρία της ιδρυτικής ομάδας σε σχετικά ερευνητικά έργα. Η αρχή στην παραγωγή ρομπότ έγινε το 2020 και σήμερα η εταιρεία κατασκευάζει την τρίτη γενιά των ρομπότ της τα οποία λειτουργούν με πληθώρα σεναρίων και σε διάφορα περιβάλλοντα χρήσης.

Ο κ. Γιακουμής αναφέρθηκε διεξοδικά σε διάφορα ρομπότ που κατασκευάζει εξ ολοκλήρου η OZZIE Robotics. Το μοντέλο ξεναγός ή ρεσεψιονίστ χρησιμοποιείται ήδη στη Λάρισα και υποδέχεται επισκέπτες τους οποίους συνοδεύει μέσα στον χώρο που έχει τοποθετηθεί και τους οδηγεί στο έκθεμα που έχει επιλέξει ο κάθε επισκέπτης.
Επίσης η εταιρεία προσφέρει το ρομπότ εκπαίδευσης που μπορεί να κινείται ανάμεσα σε ανθρώπους και να δείχνει στα παιδιά πώς μπορούν να προγραμματίσουν ένα ρομπότ χρησιμοποιώντας τις δικές του λειτουργίες.

Όπως είπε ο κ. Γιακουμής, η εταιρεία σχεδιάζει μια νέα ρομποτική πλατφόρμα στην ενδο-εφοδιαστική αλυσίδα (intralogistics) στον τομέα της διαχείρισης και βελτιστοποίησης των εσωτερικών διαδικασιών παραγωγής και διανομής. Αυτή η ρομποτική πλατφόρμα θα μπορεί να κινείται αυτόνομα και να μετακινεί προϊόντα και αγαθά σε αποθήκες, εμπορικούς χώρους, χώρος υγείας όπως νοσοκομεία και γενικά όπου υπάρχει ανάγκη εσωτερικής διακίνησης αγαθών.

Στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ η εταιρεία παρουσιάζει ένα νέο προϊόν που λειτουργεί στο πεδίο της διαφήμισης προωθώντας στην προκειμένη περίπτωση την OZZIE Robotics, αλλά μπορεί να παρουσιάσει και άλλο υλικό μέσα από τις οθόνες που έχει και μπορεί να κινείται ανάμεσα στον κόσμο της έκθεσης.

Η εταιρεία ξεκίνησε με 5 άτομα και σήμερα στην παραγωγή δραστηριοποιούνται επτά άτομα. Εστιάζει κυρίως στην τοπική αγορά και πιο ειδικά στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεργασίες και προϊόντα της έχουν διατεθεί στη Λάρισα, την Αθήνα κ.α

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024