Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δουδωνής: Ζητάμε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τα αντιπλημμυρικά σχέδια

Δουδωνής: Ζητάμε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τα αντιπλημμυρικά σχέδια

O Παναγιώτης Δουδωνής επικαλείται δεύτερη επιστολή της ΕΕ στη χώρα μας για τα αντιπλημμυρικά σχέδια

Ενημέρωση και εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητάει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής γιατί δεν έστειλε στην ΕΕ αναθεωρημένα σχέδια αντιμετώπισης πλημμυρών όπως υποστηρίζει σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Δουδωνής, υπεύθυνος του ΚΤΕ Θεσμών. Ο κ. Δουδωνής επικαλείται σε δήλωσή του δεύτερη επιστολή της ΕΕ, τον Φεβρουάριο του 2023.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δεύτερη προσφυγή λόγω παραβάσεως κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά λόγω της μη έγκαιρης κοινοποίησης επικαιροποιημένων σχεδίων διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας σύμφωνα με τις επιταγές της σχετικής Οδηγίας 2007/60», επισημαίνει ο κ. Δουδωνής.

Προσθέτει ότι με την επιστολή αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθετε δίμηνη προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση να αποστείλει τις παρατηρήσεις της και να λάβει τα αναγκαία μέτρα συμμόρφωσης με το ενωσιακό δίκαιο.

«Ζητούμε, λοιπόν, από την κυβέρνηση να μας ενημερώσει σχετικά με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στην Επιτροπή έως τον Απρίλιο του 2023 και αν ελήφθησαν εν συνέχεια μέτρα προκειμένου να αρθεί η σχετική παραβίαση της Οδηγίας», καταλήγει ο Π. Δουδωνής.

Στη Λάρισα ο Ανδρουλάκης

Κοντά σε πληγέντες κτηνοτρόφους στον Πλατύκαμπο του νομού Λάρισας, που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή των κτηνοτροφικών μονάδων τους, βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, που για δεύτερη ημέρα επισκέπτεται πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

«Το ανάχωμα ήταν γεμάτο μπάζα, καλάμια και δέντρα» ανέφεραν οι πληγέντες στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι «πριν τρία χρόνια, στην κακοκαιρία του Ιανού, είχε συμβεί το ίδιο».

Η κυβέρνηση και η περιφέρεια έχουν ευθύνη για τα αντιπλημμυρικά που δεν έγιναν

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου τι πιστεύει ότι έφταιξε, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε:

«Όταν η επιστημονική κοινότητα ενημερώνει ότι η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει ακραία φαινόμενα σε ολόκληρη τη χώρα, όταν έχει προηγηθεί ο ΙΑΝΟΣ, όταν έχουν δοθεί 240 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευαστούν έργα υδραυλικής θωράκισης της Θεσσαλίας κι έχουμε αυτά τα αποτελέσματα – όσο ακραία και να είναι τα φαινόμενα – τότε προφανέστατα η κυβέρνηση και η περιφέρεια έχουν ευθύνη για τα αντιπλημμυρικά που δεν έγιναν, αλλά και για την ποιότητα των αντιπλημμυρικών, που έγιναν τα τελευταία χρόνια».

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024