Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Αγνοούνται οκτώ μετανάστες εργάτες γης στη Θεσσαλία

Κακοκαιρία Daniel: Αγνοούνται οκτώ μετανάστες εργάτες γης στη Θεσσαλία

Υπάρχει φόβος και για άλλους αγνοούμενους μετανάστες, ιδιαίτερα για αυτούς που εργάζονταν σε στάνες στη Θεσσαλία.

Τουλάχιστον οκτώ μετανάστες εργάτες γης αγνοούνται στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel. Υπάρχει φόβος ότι υπάρχουν κι άλλοι αγνοούμενοι, καθώς μετανάστες εργάζονταν σε στάνες της περιοχής με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο τι έχει συμβεί με τους ίδιους, καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των αγνοούμενων σύμφωνα με την επίσημη λίστα του υπουργείου Πολιτικής είναι δύο, μετά τον εντοπισμό της σορού του 42χρονου αγνοούμενου στον Βόλο που ήταν το 15ο θύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), που επικαλείται πληροφορίες από τους εργάτες γης της περιοχής γύρω από τον Παλαμά Καρδίτσας, ιδιαίτερα της κοινότητας Σελλάνων, «περίπου 300 εργάτες γης και κτηνοτροφίας είχαν αποκλειστεί από τη φονική πλημμύρα μαζί με τους ντόπιους. Αρκετοί έβλεπαν τα ελικόπτερα διάσωσης για πολλές ώρες να φεύγουν χωρίς αυτούς. Εκτιμούν ότι ακόμη παραμένουν στην περιοχή της Αγίας Τριάδας περί τους 50-70 Πακιστανούς και Ινδούς εργάτες, χωρίς νερό, τρόφιμα, κουβέρτες».

«Όμως, το πιο τραγικό είναι ότι εκτιμούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 8 ‘εξαφανισμένοι’ για τους οποίους δεν μπορεί να πιστοποιηθεί η παρουσία σε σημεία διάσωσης. Εκφράζουν φόβους ότι έχουν πνιγεί», τονίζεται.

«Στον θεσσαλικό κάμπο εργάζονταν εκατοντάδες μετανάστες εργάτες, με ή χωρίς χαρτιά. Δεν έχουμε συνολική εικόνα τι έχει συμβεί, ιδιαίτερα στις στάνες, όπου διέμεναν εργάτες γης και τα νερά παρέσυραν τα πάντα», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ρομά ζητούν βοήθεια στους Σοφάδες

«Δίπλα στους μετανάστες, δεχτήκαμε και την καταγγελία Ρομά από την περιοχή των Σοφάδων ότι στο χωριό αυτό η διάλυση των δρόμων επικοινωνίας και η κατάρρευση γεφυριών κάνουν αδύνατη την τροφοδοσία. Αρκετός κόσμος είναι αβοήθητος, χωρίς τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης, όπως το καθαρό νερό, τα τρόφιμα, οι κουβέρτες και η πρόσβαση σε περίθαλψη και φάρμακα.

Καλούμε τις αρχές να ολοκληρώσουν άμεσα τη διάσωση όλων των αποκλεισμένων στις πλημμυρισμένες περιοχές», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.

«Δεν θα ανεχτούμε τη συνέχιση των ρατσιστικών επιθέσεων της κυβέρνησης και των φασιστών, που ξεκίνησαν με τη στοχοποίηση των μεταναστών ως εμπρηστών των δασών στον Έβρο για να καλύψει τις ευθύνες της η κυβέρνηση της ΝΔ.

Απαιτούμε:

  • Κάλυψη των αναγκών επιβίωσης ΟΛΩΝ των πλημμυροπαθών, χωρίς διακρίσεις.
  • Καταβολή μισθών και επιδομάτων ανεργίας για όσους έχασαν τις εργασίες τους στις καταστροφές.
  • Άμεση στέγαση σε ξενοδοχεία, παροχή φαγητού και νερού σε όσους είναι στα σπίτια τους και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους».

Η ανάρτηση της ΚΕΕΡΦΑ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024