Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: «Σε εγρήγορση οι οικισμοί γύρω από τον Πηνειό - Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι στην Καρδίτσα»

Κακοκαιρία Daniel: «Σε εγρήγορση οι οικισμοί γύρω από τον Πηνειό – Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι στην Καρδίτσα»

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός για τις επιπτώσεις από την κακοκαιρία Daniel.

Έκτακτη ενημέρωση για τις πλημμύρες και τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής (10/9), ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός.

Ο κ. Αρτοποιός στην ενημέρωση αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού αλλά και παροχής βοήθειας σε πολίτες των πληγέντων περιοχών. Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό για την Καρδίτσα δεν υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα πολιτών και οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές και παροχή τροφίμων, νερών, ιατροφαρμακευτικού υλικού και είδη κλινοστρωμνής.

Όσον αφορά τον Πηνειό παρόλο που τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει το τελευταίο 48ωρο, παρατηρείται υπερχείλιση του ποταμού στις ανατολικές εκβολές του προς περιοχές πλησίον της λίμνης Κάρλα και στη βορειοανατολική πλευρά προς Αμφιθέα.

Η στάθμη του Πηνειού ποταμού σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, παραμένει στα ίδια επίπεδα, ωστόσο όπως επεσήμανε «οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πλημμυρική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση».






Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Αρτοποιού

«Καλησπέρα σας από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας από τη Θεσσαλία.

Μέχρι σήμερα από τις 5 Σεπτεμβρίου έχουμε επισήμως  καταγεγραμμένα 9.200 συμβάντα και έχουμε προβεί σε 4.500 διασώσεις συμπολιτών μας από επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας σε συνεχή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ την Ελληνική Αστυνομία το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι συμμετέχουν και οι 8 ΕΜΑΚ στις επιχειρήσεις. Συνδράμουν εθελοντές και εθελοντικές Ομάδες διασώσεων από όλη την Ελλάδα με προσωπικό και μέσα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές συμπολιτών μας. Αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα. Πολλοί δε παραμένουν εκεί οικειοθελώς. Με εναέρια μέσα ελικόπτερα και drones αλλά και σωσίβιες λέμβους τους παρέχονται τρόφιμα, νερά ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη κλινοστρωμνής.

Στην περιοχή της Λάρισας και σε συνοικίες όπως η Γιάννουλη, ο Άγιος Θωμάς, η Νέα Σμύρνη και ο Ιπποκράτης έχουν πραγματοποιηθεί από το πρωί 130 μετακινήσεις συμπολιτών μας. Αν και τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει το τελευταίο 48ωρο παρατηρείται υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στις ανατολικές εκβολές του προς περιοχές πλησίον της λίμνης Κάρλα και στην βορειοανατολική πλευρά προς Αμφιθέα.

Η στάθμη του Πηνειού ποταμού παραμένει στα ίδια επίπεδα και τα επιχειρησιακά δεδομένα αξιολογούνται τόσο από το ΕΣΚΕΔΙΚ όσο και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ το οποίο βρίσκεται εντός στρατοπέδου 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πλημμυρική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Κυρίες και κύριοι παραμένουμε όλοι στο πεδίο των επιχειρήσεων για όσο χρειαστεί.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση

Σας ευχαριστώ».

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024