Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Τεράστιες οι ζημιές στα σπίτια στον Παλαμά - «Καταστραφήκαμε» λέει η κ. Κατερίνα στο in

Κακοκαιρία Daniel: Τεράστιες οι ζημιές στα σπίτια στον Παλαμά – «Καταστραφήκαμε» λέει η κ. Κατερίνα στο in

Η κακοκαιρία Daniel έπληξε τον Παλαμά και την ευρύτερη περιοχή στην Καρδίτσα. Οι κάτοικοι περιγράφουν στο in την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν.

Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί και έξι οι αγνοούμενοι εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, με την Καρδίτσα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, τον Βόλο και το Νότιο Πήλιο να είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ο Παλαμάς στην Καρδίτσα κυριολεκτικά βυθίστηκε κάτω από τα νερά και τη λάσπη, με τους κατοίκους να περιγράφουν στο in, που καλύπτει ό,τι συμβαίνει στην περιοχή, την απελπιστική κατάσταση την οποία βιώνουν.

Η κ. Κατερίνα, 69 ετών και μόνιμη κάτοικος Παλαμά με δάκρυα στα μάτια, άνοιξε το σπίτι της για να δείξει τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί από το πέρασμα της κακοκαιρίας.

«Ελάτε μέσα, παιδιά μου χρυσά», λέει η κ. Κατερίνα.

«Ελάτε να δείτε το σπίτι μου. Δεν άφησε τίποτα. Κοιτάξτε τα άλλα τα ψυγεία εκεί. Καταστροφή».

Η κ. Κατερίνα μπαίνει σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού για να ανοίξει το παράθυρο και περπατάει σε νερό, το οποίο παραμένει μέσα στην οικία της.

«Χριστέ μου, και εκείνο το ψυγείο έπεσε, δεν κράτησε τίποτα. Πάνε όλα, καταστράφηκε το σπίτι μου όλο», λέει με πόνο ψυχής.

«Δεν γίνεται τίποτα. Πάει το σπίτι μας. Είναι καινούργιο αυτό εδώ», τονίζει, δείχνοντας ένα κομμάτι του σπιτιού που είχε ανακαινιστεί.

«Ήμασταν στα νοσοκομεία, εγώ και ο σύζυγος, 37 και 35 χρόνια, επιβιώσαμε και δεν επιβιώσαμε τώρα», περιγράφει. «Παιδιά, τι είναι αυτό που ζω. Πώς θα βγάλω αυτά τα ψυγεία τώρα, σήκωσε το κρεβάτι, έφυγαν τα έπιπλα. Πάνε όλα τα φάρμακά μας. Θεέ μου, τι έγινε, καταστραφήκαμε», λέει.

«Αυτό το δωμάτιο το έβαψα πριν δυο τρεις μέρες, ο άνδρας μου δεν μπορούσε. Ήθελα να είναι καθαρά. Έχω πολλά προβλήματα υγείας, αλλά έκατσα και το έβαψα και το καμάρωνε ο σύζυγος. ‘Τι ωραία το έκανες’. Είχα μεράκι πολύ», περιγράφει με παράπονο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Αυτό είναι ένα μόνο από τα σπίτια που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές στον Παλαμά, με τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού να συνεχίζονται.

Ένα είναι ξεκάθαρο, χωρίς άμεση βοήθεια από την Πολιτεία δεν θα μπορεί να υπάρξει επόμενη ημέρα για αυτούς τους ανθρώπους.

Sports in

Με Παπανικολάου στο Game 3 ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του Game 3 με τη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024