Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Αστρίτσας Καρδίτσας στο in

Κακοκαιρία Daniel: Κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Αστρίτσας Καρδίτσας στο in

Τα χωριά της Θεσσαλίας έχουν κυριολεκτικά χαθεί κάτω από τα νερά μετά από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Δραματική είναι η κατάσταση στα χωριά της Καρδίτσας, τα οποία έχουν εξαφανιστεί κάτω από νερά και λάσπη μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων, ενώ κάτοικοι της περιοχής κάνουν έκκληση στις Αρχές να σταλεί βοήθεια.

Το in βρίσκεται στην περιοχή και μεταφέρει την κραυγή αγωνίας των κατοίκων για βοήθεια. Στην Αστρίτσα ήδη έχουν βρεθεί δύο νεκρές γυναίκες.

Ο Αχιλλέας Μαριάνος, 67 ετών, συνταξιούχος και πρώην πρόεδρος του χωριού για 13 χρόνια τόνισε ότι οι κάτοικοι της Αστρίτσας είναι εγκλωβισμένοι από την Τρίτη το μεσημέρι, ενώ έφτασε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

«Ήταν εγκλωβισμένα 13 άτομα, δύο πνίγηκαν», είπε ο κ. Αχιλλέας.

Η ΕΜΑΚ ήταν αυτή που απεγκλώβισε τους ανθρώπους με βάρκα.

«Τώρα είμαστε εδώ στο υψηλότερο σημείο (σ.σ. του χωριού) 50 άτομα. «Έχουμε να φάμε από την Τρίτη το βράδυ, χθες μας έφεραν ένα κρουασάν, σήμερα μας έφεραν λίγο τυρί, λίγο ψωμί και νερό. Χθες μας τα έφεραν οι Αρχές, σήμερα πήγε ένας ιδιώτης με το τρακτέρ και πήρε τα ψωμιά από το χωριό Ιτέα».

Ο κ. Αχιλλέας κατήγγειλε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τις Αρχές.

«Κοιμηθήκαμε δύο βραδιές στα αυτοκίνητά μας», είπε ο κ. Αχιλλέας.

Δείτε βίντεο

Στην κάμερα του in μίλησε και η κυρία Λαμπρινή Μαριάνου – Γιάτσου, 52 ετών.

«Άρχισε καταρρακτώδης βροχή, ούτε στον Ιανό δεν ήταν έτσι. Από τη στιγμή που άρχισε, δεν σταμάταγε καθόλου. Δεν πήραμε μήνυμα να εγκαταλείψουμε το χωριό. Βλέπαμε τα νερά και αρχίσαμε να μαζευόμαστε όπου είχε πιο πολύ ύψωμα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Λαμπρινή.

Θρήνος για τις δύο νεκρές γυναίκες

«Είχαμε μαζευτεί όλοι πάνω στον λόφο της εκκλησίας», τόνισε η κ. Λαμπρινή στο in, περιγράφοντας την κατάσταση που ήταν απελπιστική καθώς τα νερά έρχονταν από παντού, ενώ συνέχιζε να βρέχει.

«Κάναμε τον σταυρό μας να επιβιώσουμε μέχρι το πρωί, για να δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε και σημείωσε ότι οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι για τρεις ημέρες.

Στη συνέχεια με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους. «Επέζησαν οι εγκλωβισμένοι, αλλά δεν επέζησαν η κυρία Σοφία και η κυρία Παναγιώτα», ενώ πρόσθεσε ότι άλλον έναν κάτοικο που είχε ταλαιπωρηθεί πολύ τον πήραν μαζί τους τα μέλη της ΕΜΑΚ.

«Φώναζε βοήθεια, βοήθεια, δεν μπορούσαμε να τον βοηθήσουμε», περιέγραψε σε δραματικό τόνο η κ. Λαμπρινή. Μάλιστα, η ίδια είπε ότι η μία από τις δύο γυναίκες ξεψύχησε όταν έφτασαν οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ, δεν άντεξε.

«Ολική καταστροφή»

«Πνίγηκαν τα ζώα μας όλα», τόνισε, «τρία κοπάδια», τόνισε. «Μόνο τα σκυλιά μας και μερικές γατούλες σώθηκαν», είπε, με ένα χαμόγελο να σχηματίζεται στα χείλη της μόνο εκείνη τη στιγμή.

«Καταστροφές, από τριφύλλια και βαμβάκι δεν έμεινε τίποτα». πρόσθεσε. «Τα σπίτια μας δεν υπάρχει κανένα, ολική καταστροφή. Ερχόταν ποτάμι τα νερά. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει ανάκαμψη. Οι Αρχές πρέπει να βοηθήσουν. Να μην κλείσει τελείως το χωριό, τώρα είμαστε με ένα αυτοκίνητο και με ένα ρούχο που φοράμε», περιέγραψε η ίδια.

Τέλος, η κ. Λάμπρινη ευχαρίστησε τους φωτορεπόρτερ του in, Δημήτρη Μιχαλάκη και Αλέξανδρο Γαστεράτο που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εκεί, ενώ επανέλαβε την έκκληση για βοήθεια.

Φωτορεπορτάζ του in αποτυπώνει την καταστροφή

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024