Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Οδοιπορικό του in στην «πνιγμένη» Αστρίτσα - Εικόνες γροθιά στο στομάχι

Κακοκαιρία Daniel: Οδοιπορικό του in στην «πνιγμένη» Αστρίτσα – Εικόνες γροθιά στο στομάχι

Στο μένος της κακοκαιρίας βρέθηκε η Θεσσαλία, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους με το τοπίο να θυμίζει βιβλική καταστροφή.

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας οι οποίοι βρίσκονται «όμηροι» των καταστροφικών συνεπειών της κακοκαιρίας Daniel.

Ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας αυξάνεται καθημερινά, ενώ μέχρι στιγμής μετράμε έξι νεκρούς συνανθρώπους μας.

Το βράδυ της Πέμπτης, ακόμα δύο σοροί ηλικιωμένων γυναικών ανασύρθηκαν στην Αστρίτσα Καρδίτσας.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κάποιος την καταστροφή που έχει σημειωθεί στη Θεσσαλία ενώ όσο περνούν οι ώρες αυξάνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους

Στις εικόνες και τα βίντεο από το οδοιπορικό του in αποτυπώνεται η δραματική κατάσταση που βιώνει η Αστρίτσα, η οποία έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Τα σπίτια τα έχουν «καταπιεί» οι χείμαρροι ενώ οι δρόμοι και οι πεδιάδες έχουν πνιγεί στις λάσπες.

Δείτε βίντεο του in:

Στα 3 μέτρα το νερό

Κραυγές αγωνίας από τους κατοίκους της Καρδίτσας οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, έχοντας βρει καταφύγιο όπου κατέστη δυνατό, για να αποφύγουν τους χειμάρρους και να διασωθούν από το μένος της κακοκαιρίας

«Είμαστε από χθες το πρωί εγκλωβισμένοι από 2 έως και 3 μέτρα το νερό. Μαζευτήκαμε όλο το χωριό σε μία καφετέρια που ήταν κλειστή και μπράβο στον ιδιοκτήτη που μας άνοιξε το μαγαζί και ανέβηκε ο κόσμος, είναι διώροφη» είπε στο MEGA ένας κάτοικος, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

Κραυγές αγωνίας από τους κατοίκους της Καρδίτσας οι οποίοι απευθύνουν έκκληση για βοήθεια ενώ βρίσκονται εγκλωβισμένοι

«Είμαστε σε 60 τ.μ. 100 άτομα, δεν έχουμε νερό για τουαλέτα, δεν έχουμε νερό να πιούμε. Έχει γίνει ένα μπάχαλο εδώ, δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο, δεν ήρθε ούτε ο δήμαρχος να μας φέρει ένα μισό λίτρο νερό. Έχουμε νεφροπαθείς εδώ, έχουμε μωρά 16 μηνών, έχουμε εγκλωβισμένους κατάκοιτους στα σπίτια», ανέφερε.

«Είμαστε στο έλεος»

«Ο Στρατός δεν έπρεπε να βγάλει τον κόσμο έξω με βάρκες; Είμαστε στο έλεος. Δεν γνωρίζουμε για αγνοούμενους. Έχουν πέσει και σπίτια που κατοικούνταν. Το χωριό έχει 450-500 ανθρώπους. Είναι στο κέντρο του χωριού και στα σπίτια και άλλοι άνθρωποι. Στο διπλανό χωριό, στην Κόρδα είναι στα κεραμίδια άνθρωποι. Εμείς εδώ, δεν έχουμε καμία επικοινωνία. Μόνο με βάρκα μπορεί να προσεγγιστεί το χωριό», συμπλήρωσε ο κ. Σακκάς.

«Έχουμε 10 μωρά από 16 μηνών έως 3 ετών. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνοι, δεν έχουν συγγενείς και είναι εγκλωβισμένοι. Ολόκληρη χώρα δεν μπορούν να στείλουν 10-20 βάρκες να πάρουν τον κόσμο; Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε ένα αντλιοστάσιο πριν από 8 χρόνια. δεν είχε πλημμυρίσει ποτέ το χωριό μας, με το που έκαναν αυτό το έργο όλα τα νερά καταλήγουν στο χωριό. Το αντλιοστάσιο έχει 5 μήνες τεράστιες και δουλεύουν 2, γιατί δεν φτάνει το ρεύμα. Μετά τον Ιανό μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνει άλλο ποταμό έξω από το κεντρικό για να διοχετεύονται τα βρόχινα νερά και να τα τραβάει το αντλιοστάσιο».

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024