Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σε τουλάχιστον δύο σπίτια υπάρχουν νεκροί» - Το in στον Παλαμά Καρδίτσας

«Σε τουλάχιστον δύο σπίτια υπάρχουν νεκροί» – Το in στον Παλαμά Καρδίτσας

Για νεκρούς και εγκλωβισμένους μιλούν στο in κάτοικοι. Τραγικές στιγμές στον Παλαμά Καρδίτσας που βυθίστηκε και μόλις σήμερα κατάφεραν τα σωστικά συνεργεία να μπουν στην περιοχή.

«Σε τουλάχιστον δύο σπίτια υπάρχουν νεκροί» δηλώνει κάτοικος στο in που βρίσκεται στο Παλαμά Καρδίτσας παρακολουθώντας την επιχείρηση διάσωσης.

«Δεν τους έχουν βγάλει ακόμη, γιατί είναι πολύ δύσκολο οποιαδήποτε δύναμη να προσεγγίσει» εξηγεί ο ίδιος. Σε άλλες περιπτώσεις, προσθέτει, «οι σοροί έχουν καταπλακωθεί από τα ερείπια».

Άλλοι κάτοικοι μιλούν ακόμη και για 157 αγνοούμενους, εκφράζοντας φόβους ότι αρκετοί από αυτούς δεν θα τα κατάφεραν.

Πληθαίνουν οι ενδείξεις και οι πληροφορίες για σημαντική αύξηση του αριθμού των νεκρών

Τα παραπάνω έρχονται να ενισχύσουν, αν όχι να επιβεβαιώσουν, την πρόβλεψη για πολλούς νεκρούς, που γνωρίζοντες έκαναν από τις πρώτες ώρες κιόλας ώρες που φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής.

«Υπάρχουν πτώματα στο δρόμο», λέει στο MEGA ο κάτοικος της Μαραθέας Καρδίτσας, Πολύβιος Πολύζος που είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του μαζί με άλλα 50 άτομα.

«Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνίγει και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει, είναι σίγουρο αυτό. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στον δρόμο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Γιαγιά είναι πνιγμένη μέσα στο σπίτι της… Επιπλέει μέσα στην κουζινα… Πέντε σπίτια παρακάτω από το δικό μας. Έχουμε ενημερώσει τις αρχές, μας είπαν πρώτα θα πάρουν τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς» λέει άλλος κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, με την περιγραφή του να είναι ανατριχιαστική. «Στην οικογένεια υπήρχαν μωράκια που έπρεπε να σωθούν. Η γιαγιά δεν πρόλαβε…» πρόσθεσε. «Για εμάς ξεκινάει τώρα ο Γολγοθάς, οι ζημιές είναι τεράστιες», περιέγραψε κάτοικος από τον Παλαμά Καρδίτσας.

Για 10 νεκρούς μιλά ο Κικίλιας

Επισήμως έχουν ανακοινωθεί 10 νεκροί, αριθμός ωστόσο που τουλάχιστον σήμερα, Παρασκευή, που οι διασώστες έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές, άλλαξε αρκετές φορές και σε μικρό διάστημα.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε  ότι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται στον Βόλο και το Πήλιο.

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024