Εφιαλτικές είναι οι καταστάσεις που ζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή από την κακοκαιρία Daniel. «Υπάρχουν πτώματα στο δρόμο», είπε ο κάτοικος της Μαραθέας Καρδίτσας, Πολύβιος Πολύζος στην εκπομπή Live News που είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του μαζί με άλλα 50 άτομα.
«Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνίγει και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει, είναι σίγουρο αυτό. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στον δρόμο», αναφέρει χαρακτηριστικά».
Στην πλημμυρισμένη Μαραθέα Καρδίτσας οι κάτοικοι βρίσκονται στις σκεπές των σπιτιών τους.
Περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή και ερωτώμενος για το εάν είναι όλοι στο χωριό καλά, ο εγκλωβισμένος Πολύβιος Πολύζος, είπε στο MEGA: «50 άτομα είμαστε στο σπίτι μου, δεν έχει έρθει κανείς να μας φέρει νερό. Έχουμε καλέσει πυροσβέστες από χθες το βράδυ και ήρθαν σήμερα το πρωί και πήραν μια έγκυο γυναίκα και μια γυναίκες με βρέφος», λέει μιλώντας στο MEGA, ο Πολύβιος Πολύζος.
«Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνιγεί. Δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στο δρόμο», συνέχισε χαρακτηριστικά.
Συγκλονιστική είναι και μαρτυρία ενός κατοίκου από τον Παλαμά Καρδίτσας, για μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της.
«Γιαγιά είναι πνιγμένη μέσα στο σπίτι της… Επιπλέει μέσα στην κουζινα… Πέντε σπίτια παρακάτω από το δικό μας. Έχουε ενημερώσει τις αρχές, μας είπαν πρώτα θα πάρουν τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς» ανέφερε, με την περιγραφή του να είναι ανατριχιαστική. «Στην οικογένεια υπήρχαν μωράκια που έπρεπε να σωθούν. Η γιαγιά δεν πρόλαβε…» πρόσθεσε. «Για εμάς ξεκινάει τώρα ο Γολγοθάς, οι ζημιές είναι τεράστιες», περιέγραψε κάτοικος από τον Παλαμά Καρδίτσας.
Την ίδια στιγμή αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για να απομακρύνουν τους εγκλωβισμένους από τα πλημμυρισμένα χωριά.
Οι διασώστες προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τους εγκλωβισμένους.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων