Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαμπαλένκα – Κις 2-1: Γύρισε από την «κόλαση» και μπήκε τελικό το νέο νούμερο 1

Σαμπαλένκα – Κις 2-1: Γύρισε από την «κόλαση» και μπήκε τελικό το νέο νούμερο 1

Στον τελικό του US Open θα αντιμετωπίσει την Κόρι Γκοφ.

Με την… αύρα του νούμερο 1 στον πλανήτη, η Αρίνα Σαμπαλένκα πραγματοποίησε μια επική ανατροπή σε έναν ημιτελικό που φαινόταν να μην είχε γυρισμό μετά από 1,5 σετ.

Και αυτό διότι η Αμερικανίδα αντίπαλος της, Μάντισον Κις, είχε προηγηθεί με 6-0/5-3 και κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση στον τελικό. Κι όμως η Λευκορωσίδα κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να πάρει μια μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του τελευταίου Grand Slam της σεζόν, μετά από συνολικά 2 ώρες και 35 λεπτά.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε πάρει την «κάτω βόλτα» για την 25χρονη, όταν είδε την Κις να της παίρνει με άνεση το πρώτο σετ με 6-0 σε μόλις 31 λεπτά!

Η Αμερικανίδα που διένυε εξαιρετικό τουρνουά βρήκε δύο μπρέικ έναντι ενός της Σαμπαλένκα μέχρι τα μισά του δεύτερου σετ, γεγονός που της έδωσε ισχυρότατο προβάδισμα νίκης με 4-2. Μάλιστα αφού υπερασπίστηκε το σερβίς της άψογα, έφτασε στο 5-3 και πλέον σέρβιρε για την νίκη.

Έβγαλε αντίδραση

Εκείνο ήταν το σημείο που «χτύπησε» η Λευκορωσίδα. «Έσπασε» για δεύτερη φορά το σερβίς της Κις, έστειλε το σκορ στο 5-5 και στην συνέχεια το σετ στο tie break.

Στην διαδικασία αυτή ήταν κυρίαρχη, κατακτώντας το με 7-1 και παίρνοντας εκτός από το δεύτερο σετ και την ψυχολογία μαζί της.

Από ένα μπρέικ μοιράστηκαν στο τρίτο και καθοριστικό σετ, με αποτέλεσμα να ξανά φτάσουν σε διαδικασία tie break. Η μόνη διαφορά σε αυτό, ήταν ότι πλέον παιζόταν στους 10 πόντους.

Όλα τα άλλα παρέμειναν ίδια, με την Σαμπαλένκα να το παίρνει με 10-5 και μαζί μια τεράστια πρόκριση στον μεγάλο τελικό του US Open, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Κόρι Γκοφ, αύριο.

Επεισοδιακή… πρόκριση για Γκοφ

Στον άλλο ημιτελικό η Κόρι Γκοφ είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στη Μούχοβα, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4, 7-5).

Ωστόσο, ο αγώνας σημαδεύτηκε από διακοπή 45 λεπτών εξαιτίας τριών διαδηλωτών που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα για τα ορυκτά καύσιμα. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα κόλλησε τα πόδια του με κόλλα με τους αστυνομικούς να δείχνουν ανύμποροι να τον απομακρύνουν και τις αθλήτριες να φεύγουν για τα αποδυτήρια.

Η ψυχραιμία της Γκοφ της χάρισε το εισιτήριο για τον τελικό, αφού η αντίπαλος της έβγαλε αντίδραση στο αρχικό προβάδισμα της νεαρής αμερικανίδας με δύο break μειώνοντας από 5-1 σε 5-4, όμως με δικό της break η Γκοφ πήρε το σετ με 6-4.

Δυναμικά ξεκίνησε και το δεύτερο σετ όπου και προηγήθηκε με 4-3, αλλά η Μούχοβα ισοφάρισε σε 5-5. Κάπου εκεί η Γκοφ τελειώσε τον ημιτελικό με 7-5 μετά από 2 ώρες και 3 λεπτά.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024