Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκουστάβο Πογέτ: Έπεσε σε όλα έξω

Γκουστάβο Πογέτ: Έπεσε σε όλα έξω

Δυστυχώς για την Ελλάδα

Δεν χρειάζεται σπουδαία ανάλυση το ματς της εθνικής ομάδας με την Ολλανδία στο Φίλιπς Στάντιον. Αλλά αν θέλει κάποιος να το προσεγγίσει, ας θυμηθεί τι είπε ο προπονητής της ελληνικής ομάδας πριν από την αναμέτρηση και τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της Πέμπτης.

1.«Είναι κλειδί ο αγώνας δεδομένης της χρονικής στιγμής. Δεν θα έρθει το τέλος αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα, αλλά αν το καταφέρουμε θα έχει τεράστια αξία για την ομάδα», διαμήνυσε ο Πογέτ την παραμονή της αναμέτρησης.

Ποτέ δεν μπήκε στο πνεύμα του ματς το γαλανόλευκο σύνολο.

Πάντα μια ταχύτητα πίσω από τους Ολλανδούς που έδειχναν διψασμένοι και εμείς σχεδόν …υπνωτισμένοι! Σε ένα ματς-κλειδί σύμφωνα με τη θέση των ιθυνόντων, όλοι πιάστηκαν αδιάβαστοι.

2.«Ξέρουμε ότι τα πρώτα 15-20 λεπτά θα έχουμε έντονο πρέσινγκ από την Ολλανδία , οπότε πρέπει να είμαστε άνδρες και γενναίοι όταν μπούμε στον αγωνιστικό χώρο».

Ας αφήσουμε τα περί ανδρών…Αλλά είδε ο οποιοσδήποτε κάποια γενναιότητα; Κατάθεση ψυχής στη διεκδίκηση της μπάλας και τα «πόδια στη φωτιά»; Ο Πογέτ τα ήξερε όλα. Και λοιπόν; Απέτυχε να περάσει στους ποδοσφαιριστές του τι έπρεπε να κάνουν και πώς να προετοιμαστούν ψυχολογικά. Αποτέλεσμα; Γκολ στο 17’, 31’ και 39’. Όπως το είχε προβλέψει ο κόουτς αλλά δεν έγινε τίποτα για να αποφευχθεί η κατάρρευση.

3.«Δεν με έχει επηρεάσει καθόλου η συζήτηση που έγινε για τις επιλογές μου. Αυτή τη στιγμή έχω στη διάθεσή μου τους καλύτερους δυνατούς παίκτες που μπορούν να εκπροσωπούν την εθνική μας και θα το αποδείξουν κόντρα στην Ολλανδία».

Εδώ, πλήρης αποτυχία προβλέψεων και εκτίμησης των δεδομένων. Γιατί έπεσε στην περίπτωση ο Πογέτ. Τέθηκε νοκ άουτ ο Μπάλντοκ και έπαιξε αναγκαστικά δεξιά ο Ρότα. Πιστεύει στ’ αλήθεια κάποιος πως είναι καλύτερος από τον Βαγιαννίδη του καλοκαιριού; Δεν χρειάζεται το παραμικρό να ειπωθεί για τον Φορτούνη- και οι πέτρες ξέρουν πως υπό κανονικές συνθήκες έχει θέση στην εθνική ομάδα. Ακόμη ακόμη και αυτό που είδαμε με τις αλλαγές και τη χρησιμοποίηση του ψύχραιμου Κουλιεράκη, ασφαλώς και θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα ή να δοκιμαστεί από την αρχή.

Συμπέρασμα: έως τώρα, προφανώς καμουφλάραμε με έξυπνο τρόπο τις αδυναμίες και την έλλειψη ποιότητας σε ορισμένες καίριες θέσεις. Δυστυχώς, οι Ολλανδοί μας «ξεγύμνωσαν».

Και αντί να επιλέξουμε ένα «κλειστό παιχνίδι», πιστέψαμε ότι έχοντας …αέρα θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι από το ένα εξ’ ορισμού δύσκολο παιχνίδι. Δεν χτίζονται τυχαία οι παραδόσεις, ειδικά οι αρνητικές. Πάλι καλά να λέμε που οι Ολλανδοί φάνηκαν …φιλέλληνες και ανέκοψαν στο δεύτερο ημίχρονο

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024