Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βάζουν μπρος τις μηχανές για ΔΕΘ και αυτοδιοικητικά

Βάζουν μπρος τις μηχανές για ΔΕΘ και αυτοδιοικητικά

«Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν αποκαλυπτική της αλαζονείας του. Καμία διάθεση για γόνιμο διάλογο (…)» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Σε καλό κλίμα τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεδρίασαν χθες υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη χάραξη της στρατηγικής του κόμματος το επόμενο διάστημα – η κριτική δεν έλειψε, ειδικά για θέματα που αφορούν τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τη σύγκλιση των οργάνων, ενώ η συζήτηση έκλεισε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ζητάει προτάσεις για την παρουσία του κόμματος στην ΔΕΘ.

Στη δική του τοποθέτηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης στόχευσε στον πνιγμό του 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά, ζητώντας δημόσια αποδοκιμασία των λεγομένων του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα επικέντρωσε την κριτική του στις περιβαλλοντικές καταστροφές των πυρκαγιών και στην προετοιμασία που είχε γίνει από την κυβέρνηση: «Τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίσαμε στη Βουλή είναι αποκαλυπτικά. Η χώρα μας, ενώ είχε αριθμητικά λιγότερες πυρκαγιές, είχε δυσμενέστερα αποτελέσματα. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένα, μια πολύ επώδυνη πραγματικότητα η οποία κατέδειξε ότι δεν έχουμε σοβαρή πρόληψη», ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας στο Πολιτικό Συμβούλιο τα όσα είδε σε Εβρο και Ροδόπη. Παράλληλα, έριξε τα βέλη του και προς την κυβέρνηση: «Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν αποκαλυπτική της αλαζονείας του. Καμία διάθεση για γόνιμο διάλογο (…)» είπε.

  • «Είχε το θράσος να μας επικρίνει ότι δεν ισχύουν όσα αναφέραμε για την καταστροφή στην Πάρνηθα, όταν την προηγούμενη ημέρα η WWF μας είχε δώσει τα στοιχεία, που απέκρυπτε ο ίδιος» σχολίασε.

Από εκεί και πέρα, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων του διπλού εκλογικού αποτελέσματος για το ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν στελέχη, όπως ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, τα οποία ζήτησαν πιο συχνή σύγκληση των οργάνων.

Αλλοι, όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μίλησαν για την ανάγκη μιας ξεκάθαρης προοδευτικής ατζέντας σε ζητήματα φορολογίας, ανισοτήτων. Εκτενώς συζητήθηκε και το θέμα της παιδείας, με τον τρόπο που η κυβέρνηση επαναφέρει διαρκώς την κουβέντα στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Στη δική του τοποθέτηση, ο Πέτρος Ευθυμίου αναφέρθηκε εκτεταμένα στα εθνικά θέματα, ενώ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για τη σημασία μιας προοδευτικής αντίληψης στην αυτοδιοίκηση πέρα από τον οργανωτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης.

Στα αυτοδιοικητικά επέμεινε και ο Χάρης Καστανίδης, μιλώντας για ελλιπή προετοιμασία όσον αφορά τη μάχη του Οκτωβρίου, αλλά και για τα στελέχη που βρίσκονται σε αντίπαλα ψηφοδέλτια από αυτά που έχουν λάβει την επίσημη πασοκική στήριξη σε επίπεδο περιφέρειας.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024