Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Κουτσούμπας: Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κόμματων που κυβέρνησαν

Δημήτρης Κουτσούμπας: Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κόμματων που κυβέρνησαν

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έριξε ευθύνες και στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές για το πώς αντιμετωπίστηκε η κακοκαιρία Daniel.

«Τέρμα πια ο εμπαιγμός! Η κυβέρνηση της ΝΔ, τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες. Βάζουν τις μίζες και τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων, πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για τις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία.

«Να εξασφαλιστεί η προστασία όλων των πληγέντων»

«Αυτό που απαιτείται εδώ και τώρα άμεσα, ως κατεπείγον ζήτημα να γίνει, είναι να απεγκλωβιστούν όλοι οι κάτοικοι των χωριών που έχουν εγκλωβιστεί από τις πλημμύρες, να εξασφαλιστεί η στέγαση, να εξασφαλιστούν τα φάρμακα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η προμήθεια με τρόφιμα και νερό, να εξασφαλιστεί η προστασία όλων των πληγέντων», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Και βεβαίως να ακολουθήσουν σε συνέχεια, πολύ γρήγορα, με συνοπτικές διαδικασίες, η αποκατάσταση των ζημιών και οι αποζημιώσεις όλων αυτών των συνανθρώπων μας», είπε.

«Οπωσδήποτε χρειάζονται ριζικές αλλαγές στην οικονομία, στην κοινωνία, που μπορεί να τις επιβάλλει μόνο το εργατικό λαϊκό κίνημα, όταν βγει ο ίδιος ο λαός στο προσκήνιο με μπροστάρη το ΚΚΕ, στο δρόμο της ανατροπής, για να σώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε, οτιδήποτε κι αν σώζεται, ακόμα και κυρίως να ανοίξουμε το δρόμο για να υπάρξει η πραγματική λαϊκή ευημερία και ασφάλεια του λαού μας», πρόσθεσε ακόμη.

Καταστροφές στον κεντρικό δρόμο που ένωνε την πόλη του Βόλου με το ανατολικό Πήλιο

Κλιμάκια του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές

Πολυμελείς αντιπροσωπείες του ΚΚΕ βρίσκονται, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια του κόμματος, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστα Παρασκευά και Κύριλλο Παπασταύρου, καθώς και τους Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας, τους βουλευτές Γιώργο Λαμπρούλη, Βασίλη Μεταξά και Νίκο Παπαναστάση, τον Αχιλλέα Κανταρτζή, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τάσο Τσιαπλέ και εκλεγμένους και υποψήφιους σε δήμους της περιοχής, έχουν μεταβεί στις περιοχές της Καρδίτσας και της Μαγνησίας, όπου οι κάτοικοι δοκιμάζονται σκληρά.

Οι αντιπροσωπείες του ΚΚΕ «ενημερώνονται από τους αρμόδιους φορείς για τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα, απαιτώντας ταυτόχρονα την άμεση επίλυσή τους καθώς και την ολόπλευρη στήριξη των κατοίκων. Συντονίζουν την οργάνωση της αλληλεγγύης από τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την άμεση βοήθεια προς τους πληγέντες».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024