Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ίαν ΜακΚέλεν: Άλλαξε η ζωή του προς το καλύτερο μετά το coming out ως γκέι

Ίαν ΜακΚέλεν: Άλλαξε η ζωή του προς το καλύτερο μετά το coming out ως γκέι

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου «The Critic» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023

Ο 84χρονος κορυφαίος βρετανός ηθοποιός Ίαν ΜακΚέλεν, λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας που πρωταγωνιστεί, «The Critic», έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Variety».

Δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι από τη στιγμή που δήλωσε ότι είναι γκέι, η ζωή του έγινε καλύτερη.

Αυτό συνέβη, το 1988, σε μια ραδιοφωνική εκπομπή στην Αγγλία. Ο εμβληματικός ηθοποιός που με κάθε του ερμηνεία, χαράζει νέα μονοπάτια στην τέχνη της υποκριτικής, ανακάλεσε στη μνήμη του το πώς ένιωσε εκείνη την εποχή.

Κάθε ερμηνεία του είναι ορόσημο

Καταλυτικό το «coming out» για τη ζωή και την τέχνη του

Εν μία νυκτί, άλλαξε η ζωή του. Ο ίδιος ο sir Ίαν ΜακΚέλεν -ο ηθοποιός πίσω από τον ήρωα του «Γκάνταλφ» από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ», των ταινιών που βασίστηκαν στα κλασικά έργα του Τόλκιν- υποστήριξε ότι η απόφασή του να δηλώσει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, τον βοήθησε στην πορεία να προσεγγίσει με άλλη οπτική τόσο την προσωπική του ζωή όσο και την εργασία του.

Μεταβλήθηκαν τα πάντα στη ζωή του, όπως είπε στην εν λόγω συνέντευξη, και άλλαξαν όχι μόνο οι σχέσεις του με τους ανθρώπους, αλλά και η γενικότερή του συμπεριφορά σε ό,τι αφορούσε την ηθοποιία.

Aπό τη στιγμή που δήλωσε ότι είναι γκέι, η ζωή του έγινε καλύτερη

Με τη Ρεμπέκα Ρομέιν στις Κάννες

Πίσω στο παρελθόν

Το ότι αποκάλυψε, το 1988, ότι είναι γκέι, μάλλον εξέπληξε περισσότερο τον ίδιο σε σχέση με το σοκ των ακροατών που ήδη γνώριζαν τη δουλειά του.

Ωστόσο, αρκετοί του έγραψαν τότε ότι δεν ήξεραν ότι είναι ο ίδιος γκέι, αλλά κι αυτό ήταν κάτι που δεν τους αφορούσε, δεν τους ένοιαζε.

Με το απαράμιλλο προσωπικό του στυλ

Η προσεχής ταινία

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από κοινό και κριτικούς, ιδίως από τους τελευταίους αφού τους αφορά άμεσα, η τελευταία ταινία του μεγάλου πρωταγωνιστή. Πρόκειται για το κινηματογραφικό έργο, «The Critic», του οποίου ο κεντρικός ήρωας είναι ένας γκέι κριτικός θεάτρου, στο Λονδίνο του Μεσοπολέμου, που προσπαθεί να σώσει τη δουλειά του εκείνη την εποχή της ομοφοβίας.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Ανάντ Τάκερ, είπε ότι δεν πιστεύει ότι πρέπει κάποιος ηθοποιός να είναι ο ίδιος ομοφυλόφιλος, προκειμένου να υποδυθεί έναν ρόλο γκέι. Ωστόσο, στην περίπτωση του Ίαν ΜακΚέλεν, η δική του εμπειρία και τα βιώματά τού επέτρεψαν να φέρει τη δική του προσωπική αλήθεια μέσα στον ρόλο. Ιδίως η βαθιά κατανόηση του τι σημαίνει να είσαι «outsider», ήταν πολύ σημαντικό στοιχείο για τον χαρακτήρα της ταινίας.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου «The Critic» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στο Τορόντο του Καναδά.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024