Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζίμι Φάλον ζητάει συγγνώμη μετά τις καταγγελίες για τοξικό εργασιακό περιβάλλον

Ο Τζίμι Φάλον ζητάει συγγνώμη μετά τις καταγγελίες για τοξικό εργασιακό περιβάλλον

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής φέρεται να είπε ότι «είναι ντροπιαστικό και νιώθω τόσο άσχημα» αφού πρώην και νυν εργαζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι φοβόντουσαν τις διαθέσεις του στο πλατό.

Ο Τζίμι Φάλον φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από το προσωπικό του Tonight Show μετά τη δημοσίευση από το Rolling Stone ισχυρισμών από νυν και πρώην εργαζόμενους που υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον στα παρασκήνια της βραδινής εκπομπής του.

«Είναι ντροπιαστικό και νιώθω τόσο άσχημα. Συγγνώμη αν έφερα σε δύσκολη θέση εσάς, την οικογένειά σας και τους φίλους σας» είπε ο Φάλον στο προσωπικό του Tonight Show κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνάντησης Zoom το βράδυ της Πέμπτης, όπως δήλωσε στο Variety και το Rolling Stone το προσωπικό που συμμετείχε στη συνάντηση. «Αισθάνομαι τόσο άσχημα που δεν μπορώ καν να σας το πω.

»Θέλω αυτό το σόου να είναι διασκεδαστικό, πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς για όλους, πρέπει να είναι αστείο, πρέπει να είναι το καλύτερο σόου, οι καλύτεροι άνθρωποι» ανέφεραν τα δύο πρακτορεία ότι είπε ο Φάλον.

Είχε ιστορικό ξεσπασμάτων

Το Rolling Stone δημοσίευσε ισχυρισμούς από δύο νυν και 14 πρώην εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων συνεργείο παραγωγής και συγγραφείς, οι οποίοι ζήτησαν ανωνυμία από φόβο για αντίποινα. Το Rolling Stone ισχυρίστηκε ότι είχε προσεγγίσει επιπλέον 80 νυν και πρώην εργαζόμενους, αλλά «ούτε ένας δεν συμφώνησε να μιλήσει επίσημα ή δεν είχε θετικά πράγματα να πει για την εργασία του στο Tonight Show».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Rolling Stone, πολλές πηγές ισχυρίστηκαν ότι ο Φάλον είχε ιστορικό ξεσπασμάτων και επιθέσεων στο προσωπικό όταν βρισκόταν υπό πίεση- ότι προηγούμενοι ανώτεροι υπάλληλοι της εκπομπής τους εκφόβιζαν και τους υποτιμούσαν- και ότι τα καμαρίνια των καλεσμένων ήταν συνήθως γνωστά ως «δωμάτια κλάματος», όπου οι εργαζόμενοι μπορούσαν να βγάλουν το άγχος τους.

Εννέα αρχισυντάκτες (showrunners) έχουν εργαστεί στο Tonight Show από τότε που ο Φάλον ανέλαβε από τον Jay Leno το 2014- μια πολύ ταχύτερη εναλλαγή σε σχέση με ανάλογες βραδινές εκπομπές όπως το Late Night με τον Seth Meyers και το The Late Show με τον Stephen Colbert.

Δείτε το βίντεο 

«Αν ο Τζίμι είχε κακή διάθεση, η μέρα όλων μας γ@μιόταν»

«Κανείς δεν είπε στον Jimmy, ‘Όχι’. Όλοι κινούνταν σαν να κουβαλούσαν αυγά, ειδικά οι showrunners» δήλωσε ένας πρώην εργαζόμενος στο Rolling Stone. «Ποτέ δεν ήξερες ποιον Τζίμι θα είχες να αντιμετωπίσεις και πότε θα ξεσπάσει. Κοιτάξτε πόσοι showrunners έφυγαν τόσο γρήγορα. Ξέρουμε ότι δεν άντεξαν για πολύ».

«Αν ο Τζίμι είχε κακή διάθεση, η μέρα όλων μας γ@μιόταν» είπε ένας άλλος πρώην εργαζόμενος. «Οι άνθρωποι δεν αστειεύονταν στο γραφείο, δεν στέκονταν και δεν μιλούσαν μεταξύ τους. Ήταν σαν να λέγαμε: «Συγκεντρώσου σε ό,τι έχεις να κάνεις, γιατί ο Τζίμι έχει κακή διάθεση και αν το δει αυτό, μπορεί να ξεφύγει».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Rolling Stone, πολλές πηγές ισχυρίστηκαν ότι ο Φάλον είχε ιστορικό ξεσπασμάτων και επιθέσεων στο προσωπικό όταν βρισκόταν υπό πίεση.

Εκπρόσωποι του Φάλον αρνήθηκαν να σχολιάσουν επίσημα στο Rolling Stone την υποτιθέμενη συμπεριφορά του. Εκπρόσωπος του τηλεοπτικού καναλιού NBC δήλωσε στο περιοδικό: «Όπως σε κάθε εργασιακό χώρο, είχαμε υπαλλήλους που έθεσαν ζητήματα- αυτά διερευνήθηκαν και λήφθηκαν μέτρα όπου ήταν απαραίτητο. Όπως συμβαίνει πάντα, ενθαρρύνουμε τους εργαζόμενους που θεωρούν ότι έχουν βιώσει ή παρατηρήσει συμπεριφορά που δεν συνάδει με τις πολιτικές μας να αναφέρουν τις ανησυχίες τους, ώστε να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε αναλόγως».

Το Tonight Show βρίσκεται σε διακοπή λόγω των συνεχιζόμενων απεργιών των σεναριογράφων και των ηθοποιών στο Χόλιγουντ. Ο Φάλον και οι συνάδελφοί του παρουσιαστές βραδινών εκπομπών, ο ο Colbert, ο Meyers, ο Jimmy Kimmel και ο John Oliver έχουν ξεκινήσει ένα ομαδικό podcast για να συγκεντρώσουν χρήματα για να στηρίξουν το προσωπικό τους καθώς οι απεργίες συνεχίζονται.

*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024