Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές ώρες για γνωστή ηθοποιό - «Βούλιαξε» το σπίτι της

Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές ώρες για γνωστή ηθοποιό – «Βούλιαξε» το σπίτι της

Εικόνες αποκάλυψης στον θεσσαλικό κάμπο

Για ολική καταστροφή κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Καρδίτσας, καθώς τα χωριά Παλαμάς, Βλοχός, Κουτσόχερο και Ριζοβούνι είναι μεταξύ αυτών που έχουν πληγεί σφοδρά από την κακοκαιρία Daniel που «σφυροκοπά» τη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Οι κάτοικοι έχουν ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών τους, αφού ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, λόγω του τεράστιου όγκου νερού που έχει πέσει από τις νεροποντές που «έφερε» η κακοκαιρία Daniel στην Καρδίτσα, το Βόλο και την υπόλοιπη Θεσσαλία.

Η ηθοποιός Γωγώ Καρτσάνα, η οποία πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ «Η Παραλία», ανάρτησε στο προφίλ της στο Instagram συγκλονιστικές εικόνες από την πλημμύρα στο χωριό της, τον Βλόχο Καρδίτσας.

Το σπίτι της ηθοποιού βούλιαξε, κυριολεκτικά, από τις τεράστιες ποσότητες νερού που έπνιξαν τον κάμπο.

Με ελικόπτερα απεγκλωβίζουν τους πολίτες στις πλημμυρισμένες περιοχές

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες μπήκαν και τα ελικόπτερα στη «μάχη» για τον απεγκλωβισμό των πολιτών από τις πλημμυρισμένες περιοχές, με την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel να συνεχίζεται στην Ελλάδα για τρίτη ημέρα.

Όπως ανέφερε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κατά την ενημέρωση των Αρχών για την κακοκαιρία, συνολικά έχουν γίνει «885 απεγκλωβισμοί και διασώσεις».

Όσον αφορά στα εναέρια μέσα, δηλαδή τα ελικόπτερα διάσωσης, όπως γνωστοποίησε ο κ. Κικίλιας, ξεκίνησαν πριν από λίγο οι πρώτες πτήσεις, με ένα Super Puma και τέσσερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος και ακολουθούν ένα Super Puma και ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εγκλωβισμένοι και αγνοούμενοι σε χωριά της Καρδίτσας

«Τα χωριά, Προάστιο, Αγία Τριάδα, όπως και τα χωριά Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά, είναι αποκλεισμένα, τα νερά βρίσκονται σε μεγάλο ύψος και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προσέγγισης και απεγκλωβισμού των κατοίκων» ανέφερε ο υπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αγία Τριάδα βρίσκονται 20 άτομα εγκλωβισμένα ενώ αγνοούνται 6 άτομα. Στα Μεγάλα Καλύβια βρίσκονται 40 άτομα σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια.

Στον Παλαμά και το Προάστιο που είναι κεφαλοχώρια, δηλαδή πάνω από 1.000 άτομα το καθένα μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε, δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη αναφορά πέραν του ότι το νερό είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και ο κόσμος βρίσκεται στα πιο υψηλά σημεία των κτηρίων.

Sports in

Επίθεση με πυροβολισμούς δέχτηκαν παίκτες της Μαρσέιγ! (pic)

Παίκτες της Μαρσέιγ δέχτηκαν πυροβολισμούς από ληστές στην απόπειρα των τελευταίων να τους κλέψουν τα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024