Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρουσίασε τις θέσεις της η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»

Παρουσίασε τις θέσεις της η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»

Τις θέσειςτης παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»

H Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, παράταξη που συμμετέχει από το 2010 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής παρουσίασε σήμερα τις θέσεις και ψηφοδέλτιό της σε συνέντευξη τύπου στο αμφιθέατρο του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής στην λεωφ. Μεσογείων.

Όπως επισημάνθηκε στην συνέντευξη τύπου, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική συμμετέχει για τέταρτη συνεχή φορά στις περιφερειακές εκλογές για να εκπροσωπήσει όσες και όσους παλεύουν για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών ενάντια στην καταστροφική εκμετάλλευση της φύσης και της κοινωνίας.

Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε ο επικεφαλής της κίνησης στις περιφερειακές εκλογές Κώστας Τουλγαρίδης, εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, συνδικαλιστής στο χώρο της εκπαίδευσης, Γραμματέας του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κάτοικος ανατολικής Αττικής και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής το 2019-2021 (επισυνάπτεται η ομιλία του).

Για τις θέσεις και το πρόγραμμα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής μίλησαν οι υποψήφιοι:

-Δέσποινα Κουτσούμπα, αρχαιολόγος, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, υποψήφια στον Κεντρικό Τομέα

-Άκης Σωτηρόπουλος, εκπαιδευτικός, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ,  μέλος ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Αν Αττικής, υποψήφιος στην Ανατολική Αττική.

-Όλγα Κοσμοπούλου, γιατρός, μέλος Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων Νίκαιας, μέλος  Δ.Σ. ΕΙΝΑΠ, υποψήφια στον Πειραιά

– Μιχάλης Βαφειάδης, αρχιτέκτονας, μέλος σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και αντιπροσωπίας ΤΕΕ, υποψήφιος στον Νότιο Τομέα

– Δέσποινα Τοσονίδου, γιατρός πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, υποψήφια στο Νότιο Τομέα

– Άϊντα Γκικουρία, εκπαιδευτικός, ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ», μέλος της Πρωτοβουλίας Αλβανών μεταναστών και αλληλέγγυων, υποψήφια στον Βόρειο Τομέα

– Μάνος Σκούφογλου, αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, υποψήφιος στον Κεντρικό Τομέα

-Κώστας  Πίττας, Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, πρ. γραμματέας Ομοσπονδίας εργαζομένων τ. ΥΠΑΝ, υποψήφιος στον Κεντρικό Τομέα

-Άγγελος Χάγιος, χημικός μηχανικός, συνταξιούχος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής 2010-2014, υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα

Όπως τόνισαν, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική έχει αδιάλειπτη παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο από το 2010 και έχει εφαρμόσει απαρέγκλιτα την εναλλαγή στην εκπροσώπηση και διασφαλίσει τη δημοκρατική συλλογική λειτουργία του σχήματος. Το 2010 εκπροσωπήθηκε από τον Άγγελο Χάγιο, το 2014 από την Δέσποινα Κουτσούμπα και τον Νίκο Αδαμόπουλο, ενώ το 2019 εξέλεξε δύο περιφερειακούς συμβούλους, τον Κώστα Τουλγαρίδη και την Έλλη Αλεξίου οι οποίου στη μέση της θητείας, σύμφωνα με την αρχή της εναλλαγής, έδωσαν τη θέση τους στην Δέσποινα Κουτσούμπα και τον Ηλία Λοΐζο, που είναι σήμερα οι σύμβουλοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

«Με τον ρεαλισμό των αναγκών μας»

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή κατέρχεται στις εκλογές με κεντρικό σύνθημα «Με το ρεαλισμό των αναγκών μας ανατρέπουμε την πολιτική του κεφαλαίου, ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ» και 153 υποψήφιους και υποψήφιες σε όλους τους τομείς της Αττικής.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, πρόκειται για «153 αγωνίστριες και αγωνιστές από όλα τα κινήματα στην Αττική, από εργασιακούς χώρους, φοιτήτριες και φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, από το περιβαλλοντικό κίνημα, τα κινήματα ελεύθερων χώρων, τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς, το αντιφασιστικό κίνημα, τις συλλογικότητες ενάντια στον σεξισμό, τον φασισμό, τον πόλεμο, ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσα από το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, για να δώσουν τη μάχη των περιφερειακών εκλογών, για να δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του κεφαλαίου, να ανατραπούν τα σχέδια που καταστρέφουν το περιβάλλον και μας κλέβουν τη ζωή».

Κώστας Τουλγαρίδης: «Δεν είναι φυσικές καταστροφές. Είναι εγκλήματα που φέρνει η καπιταλιστική παραγωγή»

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Τουλγαρίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Απευθυνόμαστε σήμερα στο λαό της Αττικής με φόντο τις φοβερές πλημμύρες στη Μαγνησία που κόστισαν για άλλη μια φορά ανθρώπινες ζωές και μεγάλες καταστροφές στο βιός των ανθρώπων.

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να σβήσουν οι φωτιές στον Έβρο καίγοντας μαζί με το μοναδικής αξίας δάσος της Δαδιάς, την πανίδα και 28 πρόσφυγες που ξεδιάντροπα προσπάθησε η ακροδεξιά να εμφανίσουν ως «θύτες» και «εμπρηστές»!

Και πριν λίγες μέρες στην Αττική για πολλοστή φορά φέτος οι φωτιές έφτασαν στα σπίτια στη Δυτική Αττική και στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Στην Αττική που μόλις τα τελευταία 3 χρόνια έχουν καεί πάνω από 500χιλ στρέμματα δάσους δηλαδή το 1/3 των δασών της.

Εμείς λέμε ότι αυτά δεν είναι φυσικές καταστροφές. Είναι εγκλήματα που φέρνει η καπιταλιστική παραγωγή η οποία προκαλεί την κλιματική κρίση»

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024