Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια «Ανατρεπτική Συμμαχία» θέλει να εκφράσει την Αθήνα των κινημάτων

Μια «Ανατρεπτική Συμμαχία» θέλει να εκφράσει την Αθήνα των κινημάτων

Τις θέσεις της παρουσίασε η δημοτική εκλογική συνεργασία της ευρύτερης ριζοσπαστικής αριστεράς στην Αθήνα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου εκπρόσωποι του εκλογικού συνδυασμού «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα», που διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων με υποψήφιο δήμαρχο τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη, γνωστό και από την παρουσία του ως συνήγορου πολιτικής αγωγής στη δίκη της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Πρόκειται για το ενωτικό ψηφοδέλτιο των τριών δημοτικών κινήσεων Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας – Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα / Ανταρσία σε Κυβέρνηση ΕΕ Κεφάλαιο – Ανυπότακτη Αθήνα και συνεργαζόμενων αγωνιστών και αγωνιστριών.

Η Κατερίνα Θανοπούλου, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής, παρουσίασε το κατέβασμα δηλώνοντας πως «προχωράμε μαχητικά, κάνουμε την υπέρβαση ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τη δημαρχία Μπακογιάννη».

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, σημείωσε στην παρέμβασή του ότι «στις 8 Οκτώβρη μπορούμε να χαλάσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης της καταστροφής και του Μπακογιάννη, να φράξουμε το δρόμο στους Κασιδιάρηδες, στηριγμένη στην οργή της πλειοψηφίας των εργαζόμενων και της νεολαίας».

Από περιοδεία της «Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα» στο 4ο Διαμέρισμα

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, δημοτικός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο, αναφέρθηκε στην εκλογική κάθοδο, χαρακτηρίζοντάς την συνέχεια των αγώνων των κατοίκων, στους οποίους συμμετείχαν ενεργά τα μέλη των τριών κινήσεων που απαρτίζουν τη συμμαχία.

Τον λόγο, κατόπιν, πήρε η Όλγα Κλείτσα, εργαζόμενη στην πληροφορική, πρώην κοινοτική σύμβουλος 5ου διαμερίσματος), η οποία τόνισε τις ευθύνες της δημαρχίας Μπακογιάννη στη χειροτέρευση της κατάστασης της πόλης και της ζωής των κατοίκων. Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα θα αγωνιστεί για «μια πόλη συμπεριληπτική, προσβάσιμη, βιώσιμη και πολυπολιτισμική, μια πόλη για όλες/ους/α», όπως ανέφερε.

Η Κική Μένου, εργαζόμενη στο προσφυγικό, μέλος της συλλογικότητας «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων», μίλησε για τη συνάντηση αγωνιστών/ριών που τάσσονται με τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, «για να έρθει στο προσκήνιο η πίσω αυλή αυτής της πόλης», ενάντια στην πολιτική του Δήμου και της κυβέρνησης, τα κέρδη του κεφαλαίου και την ΕΕ, που οδηγούν στην εγκατάλειψη και την απαξίωση των γειτονιών και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Τέλος, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός, μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ και της Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη, έκανε λόγο για τον αγώνα για τη δημόσια υγεία, με ιδιαίτερη αιχμή το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία προσφύγων και μεταναστών και τόνισε τους αγώνες που πρέπει να δοθούν για τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Κώστας Παπαδάκης: «να μπει φραγμός στη φασιστική επέλαση από τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέρθηκε στη σύνδεση των εκλογών με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές των κυρίαρχων κομμάτων, με κύριους άξονες την εργασιακή εκμετάλλευση, τον μαρασμό των κοινωνικών υπηρεσιών, τη στεγαστική κρίση, την καταστροφή χώρων πρασίνου και του δημόσιου χώρου. Αναφέρθηκε στα κινήματα που αναπτύχθηκαν στις γειτονιές και τις νίκες που υπήρξαν, δίνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο που αγωνίζεται στις γειτονιές και αισθάνεται απογοητευμένος: «Η ζωή δεν εξελίσσεται μηχανιστικά κι εξελικτικά και καμιά φορά μέσα από το γκρίζο, η ζωή έχει την τάση να γεννάει το πράσινο».

Μίλησε, επίσης, για την ανάγκη να μπει φραγμός στη φασιστική επέλαση από τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης, όπως και για το ότι ο εκλογικός συνδυασμός μπορεί να αποτελέσει στήριγμα για τους ανθρώπους της αριστεράς, της οικολογίας, των κινημάτων, του πολιτισμού, της αλληλεγγύης, των αντιστάσεων και της νεολαίας. «Θέλουμε την πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης και θα την εκφράσουμε», κατέληξε.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024