Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πογκρόμ στη Λεμεσό: «Ξεσκονίζουν» τα βίντεο από τις φασιστικές επιθέσεις οι κυπριακές Αρχές - Τι θα γίνει με τους 13 συλληφθέντες

Πογκρόμ στη Λεμεσό: «Ξεσκονίζουν» τα βίντεο από τις φασιστικές επιθέσεις οι κυπριακές Αρχές – Τι θα γίνει με τους 13 συλληφθέντες

Μία από τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κυπριακές αρχές που κάνουν τις έρευνες για το πογκρόμ στη Λεμεσό είναι ότι πολλοί δράστες φορούσαν κουκούλες.

Νέα μαζική αντιφασιστική διαδήλωση οργανώθηκε στη Λεμεσό στην Κύπρο τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου κατά του πογκρόμ απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες την περασμένη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα οι κυπριακές αρχές «ξεσκονίζουν» τα βίντεο από τις φασιστικές επιθέσεις για να εντοπίσουν κι άλλους δράστες που συμμετείχαν στα όσα αποτρόπαια έγιναν στον Μόλο και στο κέντρο της Λεμεσού.

Σύμφωνα με το plilenews.com, στα χέρια της ανακριτικής ομάδας που συστάθηκε από το ΤΑΕ Λεμεσού βρίσκονται για μελέτη δεκάδες βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης καταστημάτων και της περιοχής.

Επίσης, αξιολογούνται βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στα social media και τα οποία κατέγραψαν πολίτες που έτυχε να βρίσκονται εκείνη την στιγμή στην περιοχή.

Βίντεο από τη Λεμεσό

Τι θα γίνει με τους 13 συλληφθέντες

Σύμφωνα με το ίδιο κυπριακό σάιτ, σε ό,τι αφορά τους 13 υπόπτους που τελούν υπό τετραήμερη κράτηση, το διάταγμα για προσωποκράτησή τους λήγει την Τετάρτη. Η υπόθεση θα πάρει τη δικαστική οδό εάν ολοκληρωθούν μέχρι τότε όλες οι έρευνες από πλευράς του ΤΑΕ Λεμεσού.

Ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκονται και δύο νεαροί ηλικίας 16 και 17 ετών, αντίστοιχα, ο φερόμενος διοργανωτής της διαμαρτυρίας, καθώς και η γνωστή περίπτωση του καταδίκου, ο οποίος ήταν έξω με βραχιολάκι.

Μεγάλη η συμμετοχή στη νέα αντιφασιστική διαδήλωση

Μαζική ήταν η αντιφασιστική κινητοποίηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με το alphanews.live, στην ομιλία του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη για αντιμετώπιση των επεισοδίων αλλά και τις πολιτικές της προηγούμενης διακυβέρνησης Αναστασιάδη, ενώ κάλεσε όλους να αντισταθούν στην ακροδεξιά βία.

Η αντιφασιστική εκδήλωση ξεκίνησε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν συνθήματα όπως «Κανένας μετανάστης δεν είναι εχθρός μας, κάθε εργαζόμενος είναι σύμμαχος μας», «Ούτε στη Λεμεσό, ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024