Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λεμεσός: Γυναίκα από το Βιετνάμ κλαίει με λυγμούς μετά το ρατσιστικό ξέσπασμα

Λεμεσός: Γυναίκα από το Βιετνάμ κλαίει με λυγμούς μετά το ρατσιστικό ξέσπασμα

Η γυναίκα είδε να καταστρέφονται οι κόποι της και ραγίζει καρδιές με το κλάμα της

Ντροπιαστικές εικόνες εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό. Ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε μετανάστες και προκάλεσαν ζημιές σε επιχειρήσεις, σε ένα ρατσιστικό ξέσπασμα που προκαλεί οργή.

Θύμα των επιθέσεων και μία γυναίκα από το Βιετνάμ, η οποία είδε τους κόπους της να καταστρέφονται καθώς ακροδεξιοί κατέστρεψαν το περίπτερο που διατηρούσε. Η γυναίκα, συντετριμμένη, κλαίει με λυγμούς καθισμένη στο πεζοδρόμιο έξω από το διαλυμένο της κατάστημα ψιθυρίζοντας μέσα στο κλάμα της ότι είναι μητέρα 4 παιδιών και φοβάται για το πώς θα τα μεγαλώσει.

Μάλιστα, όπως λέει, μιλώντας στο sigmalive, υπάλληλος του περιπτέρου, η επιχείρηση είχε κλείσει από νωρίς επειδή είχαν πληροφορηθεί για τη διαμαρτυρία. Όπως λέει, οι κουκουλοφόροι έκλεψαν 6.000 ευρώ από την ταμειακή μηχανή ενώ προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο περίπτερο.

13 συλλήψεις στη Λεμεσό για τα επεισόδια

Στη σύλληψη 13 ατόμων προχώρησε η κυπριακή Αστυνομία, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συνελήφθησαν 12 άτομα για αυτόφωρα αδικήματα που αφορούν κακόβουλες ζημιές σε προθήκες καταστημάτων, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Περαιτέρω συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο φέρεται να είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης. Όλοι οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση.

«Πολεμικό σκηνικό» με δακρυγόνα, κροτίδες και φωτιές

«Πολεμικό σκηνικό», με δακρυγόνα, κροτίδες, φωτιές και επιθέσεις εναντίον μεταναστών και δημοσιογράφων, επικράτησε στην πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε τουλάχιστον πέντε αλλοδαπούς, επενέβη η Αστυνομία κι έγινε ρίψη κροτίδων, ενώ αργότερα επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε γυάλινες προθήκες ξενοδοχείου, κάηκε κουρείο, προκλήθηκαν ζημιές σε άλλα δύο καταστήματα και κάηκαν τουλάχιστον δύο οχήματα.

Χριστοδουλίδης: Ντροπιαστικές οι εικόνες που είδαμε

Για ντροπιαστικές εικόνες μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στα επεισόδια, σημειώνοντας ότι αυτοί που θα αποδειχθεί ότι ευθύνονται θα κληθούν να επωμιστούν και το οικονομικό κόστος των ζημιών που προκάλεσαν.

«Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να λεχθούν, πέρα, από τις ντροπιαστικές εικόνες που είδαμε» σημείωσε και τόνισε επίσης ότι τα επεισόδια που σημειώθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού. «Αν όλοι αυτοί που εμπλέκονταν αγαπούσαν ή ενδιαφέρονταν για την πατρίδα μας δεν θα προέβαιναν σε τέτοιου είδους ενέργειες που πρώτα και πάνω απ’ όλα προσβάλλουν τη χώρα μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστοδουλίδης.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024