Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντάνιελ Ποντένσε: Έτοιμος να (ξανα)τρελάνει το λιμάνι

Ντάνιελ Ποντένσε: Έτοιμος να (ξανα)τρελάνει το λιμάνι

Η επιστροφή του Ντάνιελ Ποντένσε στο μεγάλο λιμάνι, δίνει μεγάλη δυναμική στον Ολυμπιακό, καθώς ο Πορτογάλος εξτρέμ είναι πανέτοιμος για να (ξανα)κάνει την διαφορά στους «ερυθρόλευκους»

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα τεράστιο «μπαμ» στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού καθώς η απόκτηση του Ντάνιελ Ποντένσε στους «ερυθρόλευκους», δημιούργησε αίσθηση και κύμα ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών της ομάδας του λιμανιού.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια σπουδαία μεταγραφή, με τον Πορτογάλο ακραίο επιθετικό να επιστρέφει στον Ολυμπιακό, ενισχύοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ για τη νέα σεζόν.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε τις κινήσεις που χρειάζονταν για να γυρίσει στους πειραιώτες ο Ποντένσε και τελικά ο 27χρονος άσος επιστρέφει στο μεγάλο λιμάνι για να ξαναφορέσει τη φανέλα των πειραιωτών.

Με «χρηματιστηριακή» αξία 20 εκατ. ευρώ

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, για ν’ αντιληφθεί κάποιος και το μέγεθος της μεταγραφής που έκανε ο Ολυμπιακός, ότι η γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt κοστολογεί τον Ποντένσε 20 εκατ. ευρώ κι αυτό και μόνο φανερώνει πόσο μεγάλη είναι η κίνηση που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Η «εκτόξευση» στον Ολυμπιακό

Η απόκτηση του Ποντένσε από τον Ολυμπιακό ενισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα του Πειραιά, καθώς όλοι έχουν εικόνα από την ποιότητα του συγκεκριμένου παίκτη και τα όσα είχε προσφέρει στην προηγούμενη παρουσία του στο «Καραϊσκάκη».

Και βεβαίως όλοι ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν από τον Πορτογάλο, στη δεύτερη «θητεία» του στην ομάδα.

Ο Ποντένσε έπιασε λιμάνι το καλοκαίρι του 2018 κι έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι τα μέσα της σεζόν 2019-2020, καθώς οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις οδήγησαν την Γουλβς στην απόφαση να κινηθεί για την απόκτηση του παίκτη.

Οι πειραιώτες είχαν εντοπίσει τον Ποντένσε από τα πρώτα του βήματα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τελικά ο Πορτογάλος υπέγραψε στην ομάδα του λιμανιού έχοντας για προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ποντένσε πέτυχε 13 γκολ ενώ είχε και 14 ασίστ τον ενάμιση χρόνο που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και η παρουσία του σε πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη φανέλα των πειραιωτών «εκτόξευσε» την αξία του.

Η μεταγραφή στην Γουλβς

Πολλές ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ποντένσε, καθώς ο Πορτογάλος άσος είχε «τρελάνει» κόσμο με τις εμφανίσεις του. Τελικά η Γουλβς συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και πήρε τον παίκτη και θα πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι πραγματοποίησε εξαιρετική καριέρα και στην Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Πορτογάλος άσος έπαιξε σε 91 παιχνίδια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, πετυχαίνοντας 13 γκολ ενώ είχε και έξι ασίστ.

Γενικά με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας είχε 105 συμμετοχές, 16 γκολ και εννιά ασίστ.

Ο Ποντένσε ήταν βασικός στην Γουλβς και η μεταγραφή του θεωρήθηκε από τις πλέον επιτυχημένες του αγγλικού συλλόγου, καθώς ο νεαρός εξτρέμ βοήθησε σημαντικά τους «λύκους» στην επίτευξη των στόχων τους.

Ένας «ζογκλέρ» στα άκρα της επίθεσης

Ο Ολυμπιακός έκανε σήμερα την μεταγραφή του Γιόβετιτς, αλλά είχε φυλάξει και κάτι για το… φινάλε της βραδιάς. Και η είδηση για την επιστροφή του Ποντένσε στο μεγάλο λιμάνι ενθουσίασε τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων».

Το ίδιο ενθουσιασμένος βέβαια είναι και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίεθ, ο οποίος ξέρει πολύ καλά αυτά που μπορεί να προσφέρει ο Ποντένσε στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο 27χρονος εξτρέμ είναι ένας «ζογκλέρ» στα άκρα της επίθεσης, ένας παίκτης που μπορεί να κάνει άνω – κάτω μια άμυνα και να δημιουργήσει πολλά «ρήγματα».

Όλοι θυμούνται την ικανότητα του Ποντένσε στην ντρίπλα και το πόσο εύκολα μπορεί να ξεμαρκαριστεί από τον αντίπαλο αμυντικό.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να επισημανθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» βάζουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη που έχει ταχύτητα κι αυτό μετράει πολύ για το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνεθ.

Παίζει ακόμα και… αύριο

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας της μεταγραφής του Ντάνιελ Ποντένσε στον Ολυμπιακό, είναι ότι ο παίκτης δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο προσαρμογής.

Ξέρει καλά που έρχεται, ξέρει τι θα συναντήσει και το κυριότερο, ξέρει τι περιμένει ο Ολυμπιακός από αυτόν.

Με λίγα λόγια, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Πορτογάλο ακόμα και… αύριο κι αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος της μεγάλης επιστροφής του Ποντένσε στο μεγάλο λιμάνι.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024