Ματιέ Κασοβίτς: Στο χειρουργείο ο ηθοποιός μετά το σοβαρό τροχαίο – Η κατάσταση της υγείας του
Ο ηθοποιός έκανε μαθήματα οδήγησης μοτοσικλέτας στην πίστα του Λινάς-Μοντλερί.
Ο Ματιέ Κασοβίτς, που τραυματίστηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου σε ατύχημα με μοτοσικλέτα κοντά στο Παρίσι, χειρουργήθηκε στον αστράγαλο, τη λεκάνη και το ένα πόδι, ανέφερε σήμερα το περιβάλλον του.
Η ζωή του 56χρονου ηθοποιού και σκηνοθέτη δεν διατρέχει κίνδυνο, διαβεβαίωσαν οι ίδιες πηγές.
«Οι χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε τη νύχτα πήγαν καλά. Ο Ματιέ θα ξεκινήσει τώρα τη διαδικασία της ανάρρωσης, με ξεκούραση, για να επανέλθει σε φόρμα», ανέφερε ο πατέρας του, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ατζέντης του.
Επίσης, ευχαρίστησε «το εκπληκτικό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που κάνει τα πάντα για την αποκατάστασή του».
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Εβρί, ο ηθοποιός έκανε μαθήματα οδήγησης μοτοσικλέτας στην πίστα του Λινάς-Μοντλερί.
Στο ατύχημα δεν ενεπλάκη κάποιο άλλο όχημα. Εκτινάχθηκε από τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε μόνος του και έπεσε στο έδαφος. Φορούσε κράνος και δεν τραυματίστηκε στο κεφάλι.
Ποιος είναι ο Ματιέ Κασσοβίτς
Γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1967 και είναι ένα από τα καλύτερα ταλέντα του σύγχρονου γαλλικού κινηματογράφου.
Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 1995 με την ασπρόμαυρη ταινία «Το μίσος», που σκηνοθέτησε ο ίδιος και βραβεύτηκε στις Κάννες.
Υπήρξε παντρεμένος με την Γαλλίδα πρώην ηθοποιό Ζιλί Μοντέκ, την οποία σκηνοθέτησε στο «Café au lait», ενώ η ίδια έκανε κι ένα σύντομο πέρασμα και από το «Μίσος». Έχουν μαζί μία κόρη, την Κάρμεν.
Ο ίδιος έχει παίξει και ως ηθοποιός σε πολλές γνωστές παραγωγές, μεταξύ άλλων στις ταινίες «Αμελί», «Café au lait», «Πέμπτο στοιχείο», «Αμήν» του Κώστα Γαβρά. Στη Γαλλία προβάλλεται αυτή την εποχή η τελευταία ταινία στην οποία συμμετείχε, το «Visions», ένα ψυχολογικό θρίλερ του Γιαν Γκοζλάν με πρωταγωνίστρια την Νταϊάν Κρούγκερ.
«Το Μίσος» η ταινία του που πραγματεύεται το ζήτημα του ρατσισμού και του ταξικού μίσους, είχε κερδίσει το Βραβείο Σεζάρ για την καλύτερη ταινία, ενώ ο ίδιος ο Ματιέρ Κασοβίτς είχε τιμηθεί στο Φεστιβάλ των Καννών με το Βραβείο Σκηνοθεσίας.
Το 2000, σκηνοθέτησε την ταινία «Τα Πορφυρά Ποτάμια», ένα αστυνομικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Ζαν Ρενό και τον Βενσάν Κασέλ, η οποία και υπήρξε μια μεγάλη εμπορική επιτυχία εκτός Γαλλίας.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
- Ο Έντουαρντ Φουρλόνγκ δεν θυμίζει σε τίποτα τον 13χρονο Τζον Κόνορ του Terminator
- Τρανπ: «Εξαφάνισε» τα μέλη της επιτροπής εκλογικής βοήθειας – Φόβοι για «χάος» στις ενδιάμεσες εκλογές
- «Η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων καταφέρνει μόνο να παρατείνει τον πόλεμο», δηλώνει το Κρεμλίνο
- Άντζελα Δημητρίου: Αποχαιρέτησε την Μπόνι Τάιλερ με μια κοινή τους φωτογραφία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442