Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Ο Ματιέ Κασοβίτς σε σοβαρή κατάσταση μετά από τροχαίο με μοτοσικλέτα

Παρίσι: Ο Ματιέ Κασοβίτς σε σοβαρή κατάσταση μετά από τροχαίο με μοτοσικλέτα

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κρεμλέν-Μπισέτρ

Ο γνωστός γάλλος σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος, Ματιέ Κασοβίτς νοσηλεύεται σε σοβαρή, ανησυχητική  κατάσταση μετά από τροχαίο που είχε με μοτοσικλέτα στην περιοχή του Παρισιού.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της περιφέρειας του Εσόν, όπου και συνέβη το ατύχημα, ο Κασοβίτς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κρεμλέν-Μπισέτρ, κοντά στο Παρίσι. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι ο 56χρονος δημιουργός έκανε μάθημα οδήγησης μοτοσικλέτας στην πίστα του Λινάς-Μοντλερί.

Ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης

Ο Ματιέ Κασσοβίτς (Mathieu Kassovitz) γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1967, ένα από τα καλύτερα ταλέντα του σύγχρονου γαλλικού κινηματογράφου, με προεξάρχουσα την επιτυχία του με τη βραβευμένη ταινία του «Το Μίσος» (1995). Ήταν παντρεμένος με την γαλλίδα πρώην ηθοποιό Ζιλί Μοντέκ, την οποία σκηνοθέτησε στο «Café au lait», ενώ η ίδια έκανε κι ένα σύντομο πέρασμα και από το «Μίσος». Έχουν μαζί μία κόρη, την Κάρμεν.

Ο ίδιος έχει παίξει και ως ηθοποιός σε πολλές γνωστές παραγωγές, μεταξύ άλλων στις ταινίες «Αμελί», «Café au lait», «Πέμπτο στοιχείο», «Αμήν» του Κώστα Γαβρά. Στη Γαλλία προβάλλεται αυτή την εποχή η τελευταία ταινία στην οποία συμμετείχε, το «Visions», ένα ψυχολογικό θρίλερ του Γιαν Γκοζλάν με πρωταγωνίστρια την Νταϊάν Κρούγκερ.

«Το Μίσος» η ταινία του που πραγματεύεται το ζήτημα του ρατσισμού και του ταξικού μίσους, είχε κερδίσει το Βραβείο Σεζάρ για την καλύτερη ταινία, ενώ ο ίδιος ο Ματιέρ Κασοβίτς είχε τιμηθεί στο Φεστιβάλ των Καννών με το Βραβείο Σκηνοθεσίας.

Από αριστέρα: Βενσάν Κασέλ, Ματιέ Κασοβίτς και Ζαν Ρενό

Το 2000, σκηνοθέτησε την ταινία «Τα Πορφυρά Ποτάμια», ένα αστυνομικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Ζαν Ρενό και τον Βενσάν Κασέλ, η οποία και υπήρξε μια μεγάλη εμπορική επιτυχία εκτός Γαλλίας.

(Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024