Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε πυραύλους κρουζ προς τα δυτικά στην Κίτρινη Θάλασσα

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε πυραύλους κρουζ προς τα δυτικά στην Κίτρινη Θάλασσα

Πυραύλους κρουζ προς την Κίτρινη Θάλασσα εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα σε μια περίοδο που αυξάνεται η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες πυραύλους κρουζ προς δυτική κατεύθυνση – προς την Κίτρινη Θάλασσα –, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

«Στάση πλήρους ετοιμότητας»

Τα δεδομένα για την εκτόξευση αναλύονται από τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Ενώ ενισχύουμε την παρακολούθηση και την επαγρύπνησή μας, ο στρατός μας διατηρεί στάση πλήρους ετοιμότητας σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας σε ανακοίνωσή του.

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν προχθές Πέμπτη την 11ήμερη άσκηση Ulchi Freedom Shield (UFS), την οποία η Πιονγιάνγκ κατήγγειλε ως πρόβα εισβολής.

Στο πλαίσιο της UFS, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει συνδυασμένες αεροπορικές ασκήσεις πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο, στις οποίες συμμετείχε τουλάχιστον ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B των ΗΠΑ.

Απάντηση με βαλλιστικούς

Σε απάντηση, η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μια στρατιωτική άσκηση διοίκησης που περιελάμβανε το σενάριο της κατοχής εδάφους της Νότιας Κορέας και εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς τα ύδατα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της.

Προχθές Πέμπτη, το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε άσκηση για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, την τακτική «καμένης γης», εναντίον της Νότιας Κορέας.

Χθες Παρασκευή, η Σεούλ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε πέντε φυσικά και ένα νομικό πρόσωπο στη Βόρεια Κορέα, σε αντίδραση στην εκτόξευση πυραύλου με σκοπό να τεθεί στρατιωτικός δορυφόρος σε τροχιά – το εγχείρημα απέτυχε, για δεύτερη φορά –, τον περασμένο μήνα.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024