Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε 2 βαλλιστικούς πυραύλους σε άσκηση για «πλήγμα με τακτικά πυρηνικά όπλα»

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε 2 βαλλιστικούς πυραύλους σε άσκηση για «πλήγμα με τακτικά πυρηνικά όπλα»

Δύο βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο άσκησης για «πλήγμα με τακτικά πυρηνικά όπλα» και στόχο την ολοκληρωτική καταστροφή των κυριότερων κέντρων διοίκησης και αεροπορικών βάσεων στη Νότια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε πως προχώρησε στην εκτόξευση δυο βαλλιστικών πυραύλων βραχείας εμβέλειας, εξηγώντας πως έκανε άσκηση για «πλήγμα με τακτικά πυρηνικά όπλα», σε αντίδραση στα κοινά γυμνάσια των στρατών των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Πλήγμα με «πυρηνικά όπλα»

Οι πύραυλοι, την εκτόξευση των οποίων ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας, βλήθηκαν χθες στο πλαίσιο άσκησης για «πλήγμα με τακτικά πυρηνικά όπλα που [θα] είχε σκοπό να καταστραφούν ολοσχερώς τα κυριότερα κέντρα διοίκησης και οι αεροπορικές βάσεις» στην άλλη πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με το KCNA, η εκπομπή του οποίου παρακολουθείται στενά στη Σεούλ.

Το Κοινό Επιτελείο (JCS) της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εντόπισε τις εκτοξεύσεις από περιοχή εντός ή γύρω από το Σουνάν, στην Πιονγιάνγκ, μεταξύ 23:40 και 23:50 (τοπική ώρα χθες Τετάρτη, 17:40 και 17:50 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Κατέληξαν στη θάλασσα

Οι πύραυλοι διήνυσαν περίπου 360 χιλιόμετρα ο καθένας πριν καταλήξουν στη θάλασσα, ανέφερε το JCS, με τις αρχές πληροφοριών των συμμάχων να διεξάγουν περαιτέρω ανάλυση.

Το JCS καταδίκασε έντονα τις εκτοξεύσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «πράξεις σημαντικής πρόκλησης» που όχι μόνο υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Κορεατική Χερσόνησο αλλά και στη διεθνή κοινότητα.

Πρόβα εισβολής

Χθες Τετάρτη, πραγματοποιήθηκαν κοινές συμμαχικές αεροπορικές ασκήσεις στη Νότια Κορέα, στις οποίες συμμετείχε τουλάχιστον ένα αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B πάνω από την Κίτρινη Θάλασσα στο πλαίσιο της άσκησης Ulchi Freedom Shield (UFS), η οποία ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου και πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα Πέμπτη.

Η Πιονγιάνγκ καταγγέλλει εδώ και καιρό ότι οι συμμαχικές στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας αποτελούν πρόβα εισβολής εναντίον της, με τον ηγέτη του Βορρά Κιμ Γιονγκ Ουν να ζητά πρόσφατα «δραστική ενίσχυση» στην ικανότητα παραγωγής πυραύλων της χώρας και προετοιμασίες έκτακτης ανάγκης για «επιθετικό» πόλεμο.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024