Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες της μετά τον κοροναϊό

Βόρεια Κορέα: Ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες της μετά τον κοροναϊό

Με μόνη προϋπόθεση την καραντίνα για μία εβδομάδα

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους πολίτες της που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά τη χαλάρωση των συνοριακών ελέγχων από την εποχή του κοροναϊού. Ωστόσο απαιτείται από τους ταξιδιώτες να παραμείνουν σε καραντίνα για μία εβδομάδα.

Η χώρα αποφάσισε να «αναπροσαρμόσει το βαθμό των ελέγχων απέναντι στην πανδημία με αναφορά στην χαλάρωση της κατάστασης που ισχύει σχετικά με την πανδημία παγκοσμίως», σύμφωνα με το Κρατικό Αρχηγείο Πρόληψης Επιδημιών Έκτακτης Ανάγκης.

Η ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA έρχεται μετά από μήνες όπου οι περισσότερες ασιατικές χώρες χαλάρωσαν επίσης τους περιορισμούς τους για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ακόμα και η Κίνα, η οποία επέβαλε ένα από τα πιο σκληρά καθεστώτα αντιμετώπισης της πανδημίας, εγκατέλειψε την πολιτικής «μηδενικής ανοχής» τον Δεκέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με το CNN, οι πρόσφατες κινήσεις της Βόρειας Κορέας, η οποία έκλεισε τα σύνορά της στις αρχές του 2020 ως απάντηση στην πανδημία, έδειξαν ότι η χώρα ανοίγει ξανά, αλλά η πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ θα εξακολουθεί να απαιτεί καραντίνα μίας εβδομάδας από τους ταξιδιώτες.

«Όσοι επιστρέψουν θα τεθούν υπό την κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση σε θαλάμους καραντίνας για μια εβδομάδα» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Τα νέα έρχονται αφότου μια πτήση της Βόρειας Κορέας από την Πιονγιάνγκ έφτασε στο Πεκίνο την Τρίτη, σε αυτή που ήταν η πρώτη γνωστή διεθνής εμπορική πτήση που αναχώρησε από τη Βόρεια Κορέα από τον Ιανουάριο του 2020.

Οι πτήσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ρωσίας πρόκειται επίσης να επαναληφθούν, με τέσσερις πτήσεις μεταξύ Πιονγιάνγκ και Βλαδιβοστόκ αυτόν τον μήνα.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα, περίπου εκατό Βορειοκορεάτες αθλητές του Τάε κβον ντο έφτασαν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Αστάνα, για να αγωνιστούν στο 22ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Taekwon-Do (ITF) σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό που πραγματοποιεί βορειοκορεάτικη αθλητική ομάδα από τότε που επιβλήθηκαν οι περιορισμοί στη χώρα το 2020.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024