Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΛΟΑΤΚΙ+: Έφηβος αυτοκτόνησε μετά από ομοφοβική ανάρτηση

ΛΟΑΤΚΙ+: Έφηβος αυτοκτόνησε μετά από ομοφοβική ανάρτηση

Ο Σαλβαδόρ βίωσε για πρώτη φορά την ομοφοβία αφού έκανε coming out στην έκτη δημοτικού, σε ηλικία μόλις 12 ετών.

Έφηβος στις ΗΠΑ έβαλε τέλος στη ζωή του μετά από ομοφοβική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η οικογένεια ενός 14χρονου αγοριού που έβαλε τέλος στη ζωή του κατήγγειλε ότι για τον θάνατο του νεαρού ευθυνόταν μια ομοφοβική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Σαλβαδόρ Ρίος βρέθηκε νεκρός στις 15 Αυγούστου στο σπίτι ενός μέλους της οικογένειάς του μετά από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον στοχοποιούσε με ομοφοβικές ύβρεις. Ο θάνατος του εφήβου, ο οποίος ερευνάται από την αστυνομία, επήλθε πριν ξεκινήσει η σχολική περίοδος. Ο έφηβος θα πήγαινε στην όγδοη τάξη στο Standley Middle School στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Μια ανώνυμη ομοφοβική ανάρτηση

Μιλώντας στο ABC10, όπως αναφέρει η Mirror, η αδελφή του, Αλέια, δήλωσε ότι μια ανώνυμη ανάρτηση είχε κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ημέρα του θανάτου του αδελφού της. «Μια ανάρτηση κατέστρεψε όχι μόνο τη ζωή του αδελφού μου, αλλά και τη δική μου ζωή, τη ζωή της οικογένειάς μου. Νιώθω σαν να λείπει ένα κομμάτι της καρδιάς μου», ανέφερε.

Πριν από την ανάρτηση στο Instagram, η οποία έκτοτε έχει διαγραφεί, ο αδελφός της ήταν ενθουσιασμένος με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, σύμφωνα με την ίδια. «Κάποιος δημοσίευσε μια φωτογραφία του, κάνοντας ακραία ομοφοβικά σχόλια, αποκαλύπτοντας προσωπικές πληροφορίες που είχε αποκαλύψει μόνο σε λίγα άτομα», δήλωσε η Αλέια για την ανάρτηση, η οποία πιστεύεται ότι είχε επίσης συμπεριλάβει ην οικογένεια και τους φίλους του Σαλβαδόρ.

Ομοφοβικές επιθέσεις από το δημοτικό σχολείο

Ο Σαλβαδόρ βίωσε για πρώτη φορά την ομοφοβία αφού έκανε coming out στην έκτη δημοτικού, σε ηλικία μόλις 12 ετών, δήλωσε η αδελφή του. Του επιτέθηκαν αρκετοί μαθητές καθώς επέστρεφε στο σπίτι του από το Marston Middle School. Η οικογένειά του ανακάλυψε αργότερα ότι είχε βιώσει bullying από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Αυτό οδήγησε στο να μετακινηθεί στο νέο σχολείο.

Έρανος για την οικογένεια του εφήβου

Ένα GoFundMe που δημιουργήθηκε από την οικογένεια του Σαλβαδόρ έχει σχεδόν φτάσει τον στόχο των 10.000 δολαρίων για να βοηθήσει στα έξοδα της κηδείας του. Ο έρανος αναφέρει ότι ο Σαλβαδόρ «ήταν γιος, αδελφός, ανιψιός και φίλος για πολλούς και θα τον θυμόμαστε ως τον πιο ευτυχισμένο και αστείο στην οικογένειά μας και ως αυτόν με την πιο ευφάνταστη αίσθηση στη μόδα. Τα ξαδέλφια του τον γνώριζαν ως τη ζωή του πάρτι. Ήταν τόσο ευγενική ψυχή και αγαπήθηκε πολύ από την οικογένειά μας».

Μελέτη με επικεφαλής ερευνητές του University College London (UCL), που δημοσιεύθηκε στο διεθνές περιοδικό Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology, διαπίστωσε ότι οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους να κάνουν σκέψεις αυτοκτονίας ή να αυτοτραυματιστούν.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024