Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λευτέρης Αυγενάκης: «Υπηρετούμε το σύνολο των παραγωγών»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Υπηρετούμε το σύνολο των παραγωγών»

Συσκέψεις με εκπροσώπους γεωργικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της Κεντρικής Μακεδονίας

Τα προβλήματα και οι προοπτικές της ζωικής και φυτικής παραγωγής στη χώρα μας, συζητήθηκαν σε διαδοχικές συσκέψεις που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, με εκπροσώπους φορέων από την Κεντρική Μακεδονία.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κτηνοτροφίας και της γεωργίας και έγινε ευρεία συζήτηση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή. Συζητήθηκε η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, η αντιμετώπιση γραφειοκρατικών ζητημάτων για τη συμμετοχή κτηνοτροφικών μονάδων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ ζητήθηκε από παραγωγούς και η δυνατότητα συμμετοχής κτηνοτροφικών επιχειρήσεων στον αναπτυξιακό νόμο.

Επίσης, ετέθη το θέμα των ελληνοποιήσεων το οποίο ο υπουργός χαρακτήρισε «Λερναία Ύδρα», υπογραμμίζοντας ότι στόχος του είναι με την ενίσχυση των ελέγχων να χτυπηθούν στη βάση τους τα κυκλώματα παραοικονομίας που τις προωθούν.

Συζητήθηκε ακόμη, ο εκσυγχρονισμός στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, τα κίνητρα για την είσοδο νέων γεωργών και κτηνοτρόφων στον πρωτογενή τομέα και η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, ιδιαίτερα μέσα από τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τα αρδευτικά έργα του προγράμματος «Ύδωρ 2.0», προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ.

Ισχυροποίηση της κτηνοτροφίας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απευθυνόμενος στους εκπροσώπους γεωργών και κτηνοτρόφων τόνισε: «Ο αγρότης δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος. Έχει την κυβέρνηση δίπλα του. Είμαστε αποφασισμένοι να το αποδείξουμε με πρωτοβουλίες. Υπηρετούμε το σύνολο των παραγωγών της χώρας και όχι μέρος αυτών». Είπε ακόμη ότι αυτού του τύπου η συνεργασία, μέσω συζητήσεων με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, θα συνεχιστεί «γιατί μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα και να πάμε τον πρωτογενή τομέα πιο ψηλά».

Ιδιαίτερα για την κτηνοτροφία ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να ισχυροποιηθεί επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση μεταξύ υπουργείου, κτηνοτρόφων και των Περιφερειών προκειμένου να ενισχυθεί η κτηνοτροφία, την οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, οφείλουμε να αγκαλιάσουμε και να ενισχύσουμε.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΥπΑΑΤ υπό τον Λευτέρη Αυγενάκη επισκέφθηκε την καινοτόμα επιχείρηση του Κώστα Κράβα, στη Χαλάστρα, ο οποίος κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει η ευφυής γεωργία στη ρυζοκαλλιέργεια, έχει αυξήσει την απόδοση του κατά 16% και έχει μείωση του κόστους παραγωγής κατά 20%.

Κατόπιν ο υπουργός επισκέφθηκε τον νέο κτηνοτρόφο Βασίλη Γουτζένη στην περιοχή του Σοχού, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών του ΠΑΑ.

Sports in

Ο Αντετοκούνμπο, η επόμενη μέρα του αποκλεισμού και το Προολυμπιακό…

Οι Μπακς αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο των playoffs και ο Αντετοκούνμπο έχει όσο χρόνο θέλει για τον τραυματισμό του, το Προολυμπιακό και όχι μόνο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024