Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντλούν νερό από τον Αλμυρό ποταμό

Αντλούν νερό από τον Αλμυρό ποταμό

Απευθείας νερό από τον Αλμυρό στην αφαλάτωση της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου.

Δίνεται λύση στο θέμα της ύδρευσης για το Δήμο Μαλεβιζίου αφού πλέον αντλείται νερό από τον Αλμυρό ποταμό.

Για ιστορική στιγμή έκανε λόγο ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας: «Ιστορική μέρα για το Δήμο μας. Η αξιοποίηση της πηγής του Αλμυρού ποταμού έγινε πράξη. Σήμερα, αντλήσαμε για πρώτη φορά νερό από την πηγή και το οδηγήσαμε στην αφαλάτωση.

Η δοκιμαστική λειτουργία της σύνδεσης με τον Αλμυρό ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μετά από πολύμηνη επίπονη προσπάθεια καταφέραμε να αδειοδοτήσουμε περιβαλλοντικά το έργο και να κάνουμε πραγματικότητα την αξιοποίηση του Αλμυρού με όρους σεβασμού στο περιβάλλον» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου.

Καθημερινά πλέον 3000 κυβικά μέτρα νερό θα καταλήγουν στις μονάδες αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου και κατ’ επέκταση τα δίκτυα ύδρευσης στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Το πρωί στον Αλμυρό έγινε η πρώτη δοκιμαστική παροχή νερού απευθείας από τις πηγές του ποταμού προς τις δεξαμενές της ΔΕΥΑΜ και από εκεί προς τη μονάδα αφαλάτωσης μέσω του δικτύου που έχει ολοκληρωθεί.

Για πρώτη φορά η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου σε συνεργασία με το Δήμο, θα τροφοδοτεί την μονάδα της αφαλάτωσης απευθείας από την πηγή του Αλμυρού ποταμού με 3000 κυβικά μέτρα νερού και όχι από γεωτρήσεις.

Αυτό σημαίνει σημαντική μείωση κόστους για τη ΔΕΑΥΜ, καθώς δεν θα έχει την επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους για την άντληση νερού και ταυτόχρονα την εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024