Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με μπουγέλο...γιόρτασε ο Δήμαρχος Πόρου την εγκατάσταση αφαλάτωσης στο νησί

Με μπουγέλο…γιόρτασε ο Δήμαρχος Πόρου την εγκατάσταση αφαλάτωσης στο νησί

Ιστορική στιγμή για τον Πόρο που εξασφαλίζει έστω και περιοδικά την επάρκεια πόσιμου νερού για νησί.

Ιστορική εξέλιξη για τον Δήμο Πόρου αποτελεί η έναρξη λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης. Η μονάδα, η οποία έχει μισθωθεί από τον Δήμο για τρεις μήνες με επιχορήγηση της Γεν. Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, τέθηκε σε λειτουργία μετά από εργασίες για την εγκατάστασή της που ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν μήνα, προσθέτοντας έτσι 600κ.μ. νερού στην ημερήσια δυναμικότητα του δικτύου ύδρευσης- πυρόσβεσης του νησιού, το οποίο έως σήμερα τροφοδοτούνταν μόνο από γεωτρήσεις που βρίσκονται στην Πελοπόννησο.

Πλέον, το 20-30% των ημερήσιων αναγκών ύδρευσης του Πόρου τη θερινή περίοδο θα καλύπτεται από την αφαλάτωση, γεγονός που δίνει παράλληλα τη δυνατότητα διάθεσης του συνόλου του νερού που παράγουν οι γεωτρήσεις της περιοχής του Μιστρετσίου αποκλειστικά στο δίκτυο ύδρευσης του Λεμονοδάσους. Όπως μάλιστα αναφέρει ο Δήμος Πόρου, το αφαλατωμένο νερό αναμειγνύεται στην κεντρική δεξαμενή του Δήμου με το απονιτροποιημένο νερό των γεωτρήσεων, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση νιτρικών να μειώνεται ακόμα περισσότερο, καθώς και ότι για τη λειτουργία της μονάδας ενοικιάστηκε από τον Δήμο και γεννήτρια δυναμικότητας 250kva, ώστε να υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας ακόμα και σε συνθήκες διακοπής ρεύματος.

Ο Δήμος Πόρου, στοχεύοντας στη ριζική απεξάρτησή του από τους διαρκώς μειούμενους υδάτινους πόρους των γεωτρήσεων, έχει υποβάλει προτάσεις χρηματοδότησης για την προμήθεια δύο μονάδων αφαλάτωσης συνολικής ημερήσιας δυναμικότητας 1.600κ.μ. σε όλες τις προσκλήσεις χρηματοδότησης που έχουν δημοσιευτεί μετά το 2017. Έως την εξασφάλιση της χρηματοδότησης αυτής, η εγκατάσταση και η σύνδεση ήδη με το δίκτυο μίας μονάδας με μίσθωση που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την περίοδο αιχμής, όπως υποστηρίζουν από τον Δήμο Πόρου.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024