Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Σερίφης» στον Έβρο: Ποιος είναι ο αυτόκλητος «πολιτοφύλακας» που αιχμαλώτισε τους μετανάστες

«Σερίφης» στον Έβρο: Ποιος είναι ο αυτόκλητος «πολιτοφύλακας» που αιχμαλώτισε τους μετανάστες

Ο άνδρας παραδόθηκε χθες το βράδυ με τον δικηγόρο του στην Αστυνομία που τον αναζητούσε ενώ έσβησε από τον λογαριασμό του το επίμαχο βίντεο που τον έδειχνε να επιδεικνύει ως λάφυρα τέσσερις ανθρώπους

Αποτροπιασμό προκαλούν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας με αυτόκλητους «σερίφηδες» να «συλλαμβάνουν» μετανάστες στον Έβρο.

Στο δεύτερο περιστατικό στην Αισύμη ο άνδρας δείχνει τέσσερις ανθρώπους στο έδαφος, ο ένας φαίνεται να είναι τραυματισμένος, να τους αποκαλεί «επενδυτές» ειρωνικά και να μιλά εναντίον των μεταναστών συνολικά χωρίς ωστόσο να αναφέρει καν ότι τους έπιασε να βάζουν φωτιά, δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο έτερος «σερίφης» στον οποίον έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα ενώ υπό διερεύνηση είναι και το ρατσιστικό κίνητρο.

Εσβησε το βίντεο

Το βράδυ της Δευτέρας  εμφανίστηκε στην Ασφάλεια της Αλεξανδρούπολης μαζί με τον δικηγόρο του, ενώ αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Με τον σάλο που δημιουργήθηκε καθώς είχε το θράσος να μεταδώσει το «έργο» του σε ζωντανή μετάδοση στο facebook, η αστυνομία τον αναζητούσε αφού πρώτα τον είχε ταυτοποιήσει.

Μάλιστα, για το περιστατικό είχε ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

O ίδιος φαίνεται να έχει προχωρήσει σε διαγραφή και άλλων αναρτήσεών του που φανερώνουν τις ρατσιστικές του απόψεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το τι απέγιναν οι τέσσερις μετανάστες και ποιοι ακόμα ήταν μαζί του στη «σύλληψη».

Ελεύθεροι οι μετανάστες που είχαν απαγάγει μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη

Εν τω μεταξύ ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν όλοι οι μετανάστες που κατηγορούνταν από τους αυτόκλητους «πολιτοφύλακες» για εμπρησμό στον Έβρο, και που ο απαγωγείς τους τους είχε κλείσει σε ένα τρέιλερ.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης αφέθηκαν ελεύθεροι οι οκτώ Σύριοι και ένας με καταγωγή από το Πακιστάν, όπως είχε γίνει και με τους τέσσερις Πακιστανούς την Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι οι 13 μετανάστες κρατούνταν από τις Αρχές, όπως είχε τονίσει το in σε ρεπορτάζ του, όχι με βάση κάποιο στοιχείο, αλλά εξαιτίας των καταθέσεων των τριών «σερίφηδων» που επιχείρησαν να κατασκευάσουν ενόχους για να ρίξουν την ευθύνη για τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές στον Έβρο και τη Ροδόπη.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024