Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΜΕ: Aγωνιστική απάντηση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο – Συγκέντρωση στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου

ΠΑΜΕ: Aγωνιστική απάντηση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο – Συγκέντρωση στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου

Το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ως «αντεργατικό τερατούργημα» και κάνει λόγο για «σύγχρονη σκλαβιά»

Με δύο κινητοποιήσεις, την πρώτη με παράσταση διαμαρτυρίας και συνέντευξη Τύπου την 1η Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα και τη δεύτερη με συμμετοχή στο συλλαλητήριο συνδικάτων στις 9 του μήνα στις 5.30 μ.μ, στο πάρκο της ΧΑΝΘ, το ΠΑΜΕ εκφράζει την αντίθεσή του στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει για το νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση, «πρόκειται για ένα νέο αντεργατικό τερατούργημα που στόχο έχει να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων».

Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι το εργασιακό νομοσχέδιο «θεσμοθετεί την πολλαπλή απασχόληση, την κατάργηση του πενθήμερου, την κατάργηση του διαλείμματος στη δουλειά και νέες μορφές συμβάσεων ευέλικτης και μερικής απασχόλησης, φέρνοντας νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων, που νόμιμα πλέον, θα μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με πληθώρα αντεργατικών επιλογών».

«Κανένας συμβιβασμός με τον εργατικό Μεσαίωνα και τη σύγχρονη σκλαβιά»

Το νομοσχέδιο, «με τον προκλητικό τίτλο ‘για τους διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην ΕΕ’», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΜΕ, «είναι η νομιμοποίηση της ακόμα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων, που οι ίδιες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και του ΣΥΡΙΖΑ έθρεψαν».

Και προσθέτει πως «έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες μορφές ευέλικτης απασχόλησης που υπάρχουν ήδη και έχουν ως αποτέλεσμα οι 2 στις 3 προσλήψεις κάθε έτος να είναι ευέλικτες, να έχουμε πάνω από 6.000 απολύσεις εργαζομένων καθημερινά!», ενώ τονίζει πως «συμπληρώνει τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, με στόχο την πλήρη κατάργηση του 8ωρου – 5νθήμερου – 40ωρου».

«Σήμερα την ένταση της εκμετάλλευσης την αναφέρουν ως ‘πραγματική ζωή’, για να της δώσουν νομιμοποίηση και πλευρές δήθεν ελέγχου. Ισχυρίζονται ότι ο σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς και ο αξιοπρεπής μισθός είναι ‘παρωχημένη κατάσταση’, εμπόδιο στην ανάπτυξη των ιερών καπιταλιστικών κερδών που οι εργαζόμενοι πρέπει να θυσιάζουν τα δικαιώματά τους», αναφέρει επίσης το ΠΑΜΕ.

Και διαμηνύει: «Κανένας συμβιβασμός με τον εργατικό Μεσαίωνα και τη σύγχρονη σκλαβιά».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024